Kas noteikti jāpaveic pavasarī, lai šogad tavā mazdārziņā nebūtu gliemežu

Dārza gliemeži ir bieži sastopami un dažkārt mulsinoši dārza ienaidnieki, kas var radīt kaitējumu dažādiem dārza augiem.

Šie mazi radījumi pieder pie gļotāju dzimtas un ir pazīstami ar savu spēju ātri izplatīties un iznīcināt dārzeņus, puķes un citas kultūras.

Dārza gliemeži, kas pārsvarā ir nokļuvuši mājās un dārzos no Eiropas, ir kļuvuši par pastāvīgu problēmu daudzās valstīs. Viņi bieži iznīcina jaunos augus un citus neaizsargātus augus, atstājot aiz sevis nelielu, ievainotu augu pārpalikumu.

To izraisītās kaites var ietekmēt gan dārza dekoratīvos augus, gan dārzeņus, kas rada zaudējumus gan amatieru, gan komerciālajiem dārzniekiem.

Lai kontrolētu dārza gliemežus, dārznieki izmanto dažādas metodes, tostarp fiziskas barjeras, kā arī dažādus pesticīdus un dabas līdzekļus.

4 neaizstājami līdzekļi, lai pabarotu rozes pavasarī: ziedēs sulīgi visu vasaru

Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka dažas metodes var būt efektīvas tikai noteiktos apstākļos, un pastāvīga uzmanība ir nepieciešama, lai novērstu jaunu gliemežu parādīšanos un saglabātu dārza ves**ību.

 

Lasi vēl: Vaira Vīķe-Freiberga tika spiesta izbraukt no Rīgas; Kas noticis?

Gliemežus tavam zemes gabaliņam piesaista mitra augsne, bagātīgs pērno lapu slānis un komposts.

Par gliemežu klātbūtni liecina to atstātās sudrabainās pēdas…

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no skudrām savā dzīvesvietā? Viņas pašas aizbēgs no šo divu augu klātbūtnes. Pārbaudīta metode!

Lai atbrīvotos no šiem nešpetnajiem kaitēkļiem dārzā, tev jānoņem visi atkritumi un mulča, kur tiem patīk paslēpties… Un ne tikai!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment