Kas notiek ar organismu, kad tiek ēsts speķis? Tikai nenokrīti no krēsla!

Līdz ar aukstā laika iestāšanos, ārsti aizvien vairāk rekomendē uzturā lietot dzīvnieku izcelsmes produktus, kurus arī var droši izmantot slimību profilaksei un cīņā pret dažādām infekcijām.

Viens no šiem produktiem ir speķis.

Ko labu mums sniedz speķis?

Speķī lielos daudzumos ir atrodami A, D un E vitamīni, kā arī karotīns. Šie zemādas tauki palīdz uzturēt kārtībā imūnsistēmu un uzlabo vispārējo organisma stāvokli, kas jo īpaši svarīgi ir aukstajā laika periodā.

Par to, ka speķis nav veselīgs, dzirdējuši ir daudzi, tādējādi baidot tos, kuri patiesi iecienījuši šo produktu. Mēs šodien aplūkosim, kā tad ir patiesībā, apgāžot dažādus mītus.

Speķis var radīt aptaukošanos

Tā nav vistīrākā patiesība, jo speķis, tāpat kā jebkurš cits produkts negatīvi uz ķermeni var iedarboties tikai tad, ja tas tiek lietots pārāk lielos daudzumos. Veseliem cilvēkiem, kuriem nav problēmu ar kuņģa un zarnu trakta darbību, speķis nāks tikai par labu. Ieteicamā dienas deva (veselam cilvēkam) ir 10 – 30 g.

Lasi arī: Šīs ir 10 brīdinošas pazīmes, kas liecina par ļauna cilvēka klātbūtni

Speķis – pārāk smags produkts

Tas arī ir mīts! Veseliem cilvēkiem speķis nevar radīt problēmas ar gremošanas traktu. Zemādas tauki organismam ir ļoti veselīgi, jo šāds produkts ķermeņa temperatūrā mūsu organismā kūst. Ir vērts piekodināt, ka cilvēkiem, kuram ir problēmas ar žulti, speķi nevajadzētu ēst.

Speķis – vieni tauki!

Kurš teica, ka tas ir slikti? Zemādas tauki ir unikāla struktūra, kuras sastāvā ir arahidonskābe. Šī viela ir ļoti nepieciešama mūsu organismam, jo bez tā nevar iztikt neviena imūnās atbides reakcija, tā ir ļoti nepieciešama arī holesterīna vielmaiņai.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (tai skaitā, vai tiešām speķis ar maizi esot kaitīgs) 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Speķa īpašnieks, Ruksis</cite>

    Rakstam ir izcils “uzticamas” informācijas avots: takprosto.cc 😀

Leave a Comment