Kas notiks ar betonu, ja tam pievienos Fairy vai šķidrās ziepes

Bieži vien darbinieki betonam pievieno tīrīšanas vai mazgāšanas līdzekļus, cenšoties atvieglot savu darbu. Galu galā ar šādām piedevām betons ir vieglāk lietojams.

Ir vērts atzīmēt, ka, pievienojot apmetumam šķidrās ziepes, tas kļūs arī plastiskāks un viegli uzklājams.

Kas motivē strādniekus šādi rīkoties?

Vēlme paveikt darbu ātrāk un saņemt atalgojumu. Tomēr viņi reti domā par iegūtās ēkas kvalitāti un izturību. Viņuprāt, viņu uzdevums ir izpildīts!

Ir arī flīžu vai bruģakmeņu ražotāji, kuri, lai paātrinātu ražošanas procesu, pievieno ziepes. Tas ļauj ātri noņemt flīzi no veidnes, bet diemžēl no tā cieš materiāla kvalitāte.

Kas ir labāk: šķidrās ziepes vai profesionāls plastifikators? Lielākā daļa plastifikatoru ir izgatavoti uz polikarboksilātu bāzes. Tie ir pievienoti arī mazgāšanas līdzekļos, un ar to palīdzību tiek mīkstināts ūdens un novērsta nogulšņu veidošanās. Augstas kvalitātes plastifikatoros ir minimāls hlorīdu daudzums, kas labvēlīgi ietekmē betona īpašības.

Tomēr mazgājamie līdzekļi satur ķīmiskas vielas, tostarp hlorīdus, kas pasliktina betona kvalitāti. Līdz ar to var teikt, ka šādi “alternatīvie” plastifikatori iznīcina betonu.

Kas notiek, sajaucot cementu ar šķidrajām ziepēm?

Putojošie tīrīšanas līdzekļi ir visnepiemērotākā sastāvdaļa sajaukšanai ar cementu. Viņi pārvērš parasto betonu “putu” betonā, kas ir pazīstams ar savu zemo izturību.

Turklāt, pretēji plaši izplatītam uzskatam, šķidrās ziepes pievieno betona masai pievieno gaisu, padarot to porainu un trauslu. Šāds betons kļūst mazāk izturīgs pret salu, mitrumu un nokrišņiem.

Kāds ir secinājums?

Nekad nepievienojiet betonam tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļus! It īpaši, ja būvējat sev māju. Nesekojiet neuzticamu celtnieku sliktajam piemēram.

Labākais risinājums būtu iegādāties kvalitatīvu plastifikatoru specializētā veikalā. Netaupiet uz materiāliem, pretējā gadījumā vēlāk viss būs jāpārstrādā. Atcerieties, ka ietaupījums uz materiāliem biežie vien izmaksā divreiz vairāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment