Kas par brīnumu! Arbūza limonādes recepte no slepenās pavārgrāmatas

Atsvaidzinošs bezalkoholiskais dzēriens, kas vasaras sezonā remdēs slāpes un būs kā lieliska dekorācija svētku galdam. To augsti novērtēs jebkurš negaidītais viesis, kurš to ieraudzīs un pagaršos!

Kādā karstākajā vasaras dienā ar draudzeni nolēmām aiziet uz veikalu iegādāties kādu garšīgu dzērienu, kas palīdzētu remdēt slāpes. Izejot ārā no veikala nejauši satikām viņas vecmāmiņu. Mēs vecmāmiņai paskaidrojām, kāpēc nācām un viņa ar izbrīnu noskatoties uz mums teica:”Kāpēc Jūs paši nevarat nekad neko pagatavot? Nāciet man līdz – es Jums parādīšu recepti no manas slepenās pavārgrāmatas!” Neskatoties uz to, ka jau bijām veikuši pirkumu – nolēmām doties pie viņas.

Ir dažādas metodes, kā pagatavot īstu šedevru – bet šajā rakstā aprakstītas svarīgākās sastāvdaļas, lai izdotos kvalitatīva limonāde.

Dažādi interesanti fakti

Arbūzs ir bagāts ar vitamīniem, piemēram, A un C vitamīnu, kā arī antioksidantu likopēnu. Tas ir arī ļoti ūdeņains auglis, tāpēc arbūza limonāde ir lielisks veids, kā uzturēt hidratāciju.

Tā kā arbūzs satur maz kaloriju, arbūza limonāde var būt veselīgāka alternatīva daudziem citiem saldajiem dzērieniem.

Arbūza limonādes pagatavošana ir vienkārša – nepieciešams samaisīt vai blendēt arbūza gabaliņus, līdz iegūst biezeni, pēc tam pievienot citrona sulu un saldinātāju pēc izvēles. Visu kārtīgi samaisa un atdzesē.

Lai gan klasiskā arbūza limonāde ir bezalkoholiska, to var padarīt pieaugušajiem piemērotu, pievienojot nedaudz degvīna vai baltā ruma.

Arbūza limonādi var pielāgot, pievienojot dažādus augļus un garšaugus. Piemēram, populāri varianti ietver arbūza-mentola, arbūza-zemeņu un arbūza-bazilika kombinācijas.

 

Sastāvdaļas 2 porcijām

2 šķēles arbūza (apmēram 1 kg)

minerālūdens 200 ml

sula no pus citrona

cukurs (pēc izvēles 1-2 ēd.k.

citrona šķēlītes un piparmētru lapiņas dekorēšanai

Ledus (pēc izvēles)

Pagatavošanas soļi

Sagatavo sastāvdaļas. Atdala arbūza mīkstumu.

Arbūzu samīca ar dakšiņu vai izspiež caur kartupeļu spiedi (sulu var pagatavot sulu spiedē) un izlaiž caur sietu.

Sulai pievieno puscitrona sulu (man sanāca 800 ml), pārējo citronu sagriež gabaliņos dekorēšanai. Pēc tam sulai pievieno minerālūdeni.

Pievieno citrona šķēles glāzē. Gatavo limonādi lej glāzēs. Pievieno ledu un izrotā ar piparmētru.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment