Kas patiesībā notiek, ja kartupeļus pirms vārīšanas liek aukstā ūdenī

Kā pareizi pagatavot kartupeļus?

Viss ir pavisam vienkārši: kartupeļus vajadzētu ievietot karstā, sālītā ūdenī, lai saglabātu visas svarīgās vielas. Lai tie vārītos vienmērīgi, jāizmanto vidēja uguns, nevis liela.

Neaizmirstiet par vēl vienu būtisku aspektu. Cenšoties ietaupīt laiku, mēs bieži nomizojam kartupeļus dažas stundas pirms vakariņām un atstājam tos aukstā ūdenī. Vai arī jūs esat to darījuši?

 

 

Šāda pieeja var šķist loģiska, taču patiesībā tā ir nepareiza. Ilgstoši atrodoties aukstā ūdenī, kartupeļi zaudē arvien vairāk vitamīnu un minerālvielu. Tāpēc vislabāk ir nomizot kartupeļus tieši pirms to vārīšanas.

Lai samazinātu kartupeļu vārīšanas laiku par 5-7 minūtēm, pievienojiet katlam gabaliņu sviesta. Tas izkusīs un veidos plānu plēvi virs ūdens, kas palēninās tā iztvaikošanu. Šī metode palīdzēs paaugstināt temperatūru katlā, ļaujot bumbuļiem vārīties ātrāk.

Dažas sīpolu šķēles vai uz pusēm sagrieztas ķiploku daiviņas piešķirs piedevai īpašu garšu. Tāpat var pievienot katlā lauru lapu vai citas iecienītās garšvielas, lai bagātinātu aromātu.

 

Leave a Comment