Kastaņi rudenī bagātīgi guļ pie mūsu kājām, tāpēc nepaej tiem garām. Mana vecmāmiņa iemācīja, kā tos pareizi izmantot

Aizsardzība no kukaiņiem

Lai atbrīvotos no laputīm un kukaiņiem skapī, novieto kastaņu maisiņu skapī un uz plauktiem, kur glabā graudaugus. Kastaņu smarža aizbiedēs nevēlamos viesus. Var pagatavot šķidru līdzekli: 10 ēdamkarotes kastaņu pulvera pārlej ar 10 ēdamkarotēm ūdens un maisījumu uzvāra. Tad to atdzesē un ielej izsmidzinātājā.

Zobu pulveris

Kastaņu pulveri var izmantot zobu tīrīšanai, tas ir dabīgs zobu pastas aizstājējs. Turklāt kastaņu pulveris var balināt zobus par 1 toni.

Veļas un trauku mazgāšana

Atšķirībā no dārgajiem līdzekļiem, kastaņi ir burtiski zem mūsu kājām. Un tie tikpat labi izmantojami veļas un trauku mazgāšanā, kā veikalā nopērkamie līdzekļi. Tāpēc droši izmantojiet kastaņu pulveru nākamo reizi, kad mazgāsiet traukus.

Masāža

Japāņu ārsti pacientiem iesaka valkāt vestes ar kastaņiem. Šādas vestes uzlabo elpceļu slimību stāvokli. Vestē ir iešūta odere, kas sastāv no nelielām kabatiņām, tajās ievieto kastaņus. Locītavu veselībai tiek nēsātas aproces, rokās ieteicams turēt kastaņus. Muguras sāpju gadījumā ap vidukli nēsā jostu ar kastaņiem.

Noderīgi ir arī gulēt uz kastaņu paklājiņa un staigāt pa to basām kājām. Šādu paklājiņu var izgatavot arī paši. Uz stieples uzvelciet kastaņus un savienojiet tos tā, lai veidotos paklājiņš. Kastaņu pulveri var pievienot krēmam masāžai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment