Tuvojās ballīte vai vienkārši gribās palutināt sevi un tuvākos, bet vēl nav zināms, ko liksim uz galda. Rekur, katrs ēdiena baudīšanas mirklis būs tik neaizmirstams, ka par to atcerēsies nākamajās ēdienreizēs!
Ābolu pīrāgs kulinārijā ieņem augstu vietu statistikā, un tā pirmsākumi meklējami gadsimtiem senā pagātnē Eiropā, kur tas vēl nebija ieguvis pasaules mēroga atpazīstamību līdz ļaudis ar pirāgu receptēm sāka šķērsot Atlantijas okeānu – tādējādi vēlāk kļuva par vienu no amerikāņu gastronomijas simboliem.
Lai no smilšu mīklas pagatavotais ābolu pīrāgs būtu garšīgāks, pievieno tam kārtiņu maiga vaniļas krēma.
Pagatavošanas laiks – 3 stundas
Porciju daudzums – 8 porcijas
Sastāvdaļas
Sviests – 120 grami
Cukurs – 100 grami
Olas – 1 gabals
Skābais Krējums – 1 ēdamkarote
Cepamais pulveris – 1/2 tējkarotes
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu soli pa solim
Tevi noteikti interesēs
- Nākamā apkures sezona rīdziniekiem varētu sagādāt nepatīkamu pārsteigumu: Rīgas siltums nāk klajā ar paziņojumuby Laura Blūma
- Apkaisiet dobes un sīpols izaugs dūres lielumā – recepte līdzeklim, kas tiek nodots no paaudzes paaudzēby Anete Vītola
- Paredzams, ka jūnijs būs ārkārtīgi skarbs mēnesis – meteorologi nākuši klajā ar skumju prognozi vasaras sākumamby Sandra Ločmele