Tuvojās ballīte vai vienkārši gribās palutināt sevi un tuvākos, bet vēl nav zināms, ko liksim uz galda. Rekur, katrs ēdiena baudīšanas mirklis būs tik neaizmirstams, ka par to atcerēsies nākamajās ēdienreizēs!
Ābolu pīrāgs kulinārijā ieņem augstu vietu statistikā, un tā pirmsākumi meklējami gadsimtiem senā pagātnē Eiropā, kur tas vēl nebija ieguvis pasaules mēroga atpazīstamību līdz ļaudis ar pirāgu receptēm sāka šķērsot Atlantijas okeānu – tādējādi vēlāk kļuva par vienu no amerikāņu gastronomijas simboliem.
Lai no smilšu mīklas pagatavotais ābolu pīrāgs būtu garšīgāks, pievieno tam kārtiņu maiga vaniļas krēma.
Pagatavošanas laiks – 3 stundas
Porciju daudzums – 8 porcijas
Sastāvdaļas
Sviests – 120 grami
Cukurs – 100 grami
Olas – 1 gabals
Skābais Krējums – 1 ēdamkarote
Cepamais pulveris – 1/2 tējkarotes
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu soli pa solim
Tevi noteikti interesēs
- Sliktas ziņas daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem saistībā ar ūdens skaitītājiem: ”Maciņus nāksies atvērt krietni plašāk”
- Atdevu draudzenei Karīnai pusi no savām drēbēm; “paldies” vietā saņēmu vien pārmetumus
- Lai pavasarī dārzā būtu ziedu jūra, pieredzējuši dārznieki sēklas jau dobēs stāda jau decembrī: soli pa solim, kas jādara
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- Mana mīļā vīramāte Valērija piedāvāja man dzīvokli Bolderājā; pastāstīšu kur bija āķis un kāpēc es atteicos
- Nudien neparasti un ļoti garšīgi Jaungada salāti “Zirga pakavs”, kas ir vienkārši pagatavojami un garšo visiem









