Katru gadu augustā es 3 reizes palielinu kāpostu ražu ar 2 virtuves garšvielām (lai gudrās saimnieces man piedod)

Šis noslēpums noteikti mainīs jūsu domāšanu par kāpostu audzēšanu! Rudenī bez kraukšķīgā skaistuma neiztikt nevienā maltītē.

Iekārtojieties ērti, ielejiet tēju no svaigi novārītām jāņogu lapām. Es jums pastāstīšu, kā 2 vienkāršas virtuves sastāvdaļas var kļūt par īstiem supervaroņiem dārzeņu dārzā.

Kāpostu nelaime jeb kāpēc ne vienmēr gūstat bagātīgu ražu

Cik daudz asaru ir izlietas par sliktu  kāpostu ražu. Kaitēkļi apēd visas lapas vai arī kāposti ir, bet tie plaisā.

Bet, kā saka, ja ne veiksme, tad nelaime. Pēc šīm neveiksmēm es atklāju 2 apbrīnojamās sastāvdaļas, kuras tagad vienmēr turu pa rokas. Un jūs neticēsiet, kas tie ir.

Virtuves burvība: soda un sinepes nāk palīgā

Visparastākās virtuves sastāvdaļas var kļūt par īstām burvju nūjiņām dārzeņu dārzā. Mēs runājam par cepamo sodu un parasto sinepju pulveri. Tās noteikti ir katras mājsaimnieces skapī.

Soda: ne tikai cepšanai

Kad man sāka stāstīt par dzeramās sodas labvēlīgo ietekmi uz kāpostiem, sākumā es to nesapratu. “Varbūt viņi gribēja cept kāpostu pīrāgu?”

Soda ir kā bruņas kāpostiem. Tā uz lapām izveido plānu kārtiņu, kas kaitēkļiem nepatīk.

Sinepes: dedzīgs dārzeņu dārza sargs

Par sinepēm man ir atsevišķs stāsts. Reiz es nejauši izkaisīju maisiņu ar sinepju pulveri uz dobes. Pēc pāris dienām es pamanīju pārsteidzošu lietu. Apkārt šai vietai nebija neviena gliemeža. Tās izvairījās no šīs vietas, it kā tur būtu neredzama siena.

Ja sinepes atbaida gliemežus, kāpēc gan tās neizmantot apzināti? Kopš tā laika sinepju pulveris ir kļuvis par uzticamu sabiedroto cīņā pret kaitēkļiem.

Soda “grims” kāpostiem

Izvēlieties sausu, bezvējainu dienu. Mēs nevēlamies, lai soda izplatītos pa visu dārzu.

Ielejiet cepamo sodu vecā zeķbiksēs vai marles maisiņā. Tas būs improvizēts “pūderis”.

Rūpīgi pulverizējiet kāpostu lapas, pārliecinoties, ka tās ir vienmērīgi noklātas. Iedomājieties, ka esat grima mākslinieks un kāposti ir aktrise pirms došanās uz skatuves.

Lasi vēl: “Tagad man vairs nav jāprasa vīram atvērt cieši aizvērtās burkas vai atvērt tos ar nazi”: draugs parādīja veidu, kā viegli atvērt jebkuru burku

Atkārtojiet šo procedūru pēc katra lietus vai stipras rasas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment