Mēs nosūtām kūku cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz divsimt grādiem 15 minūtes. Pēc tam samaziniet temperatūru līdz 170 grādiem un cepiet pīrāgu 40-50 minūtes. Tā kā pildījuma ir daudz un šķidrs, pīrāgu ļoti uzmanīgi liekam cepeškrāsnī.
Mans pīrāgs cepās 45 minūtes, un gatavību var pārbaudīt ar nazi. Ja, caurdurot pīrāgu, nazis iznāk tīrs, tad pīrāgs ir gatavs.
Izņemiet kūku no krāsns un ļaujiet tai atdzist tieši pannā. Pēc pilnīgas atdzesēšanas tas lieliski saglabā savu formu.
Pārlieciet to uz šķīvja un izrotājiet pēc vēlēšanās. Kūkai virsū lieku dažāda lieluma kļavu lapas un pārkaisu ar pūdercukuru. Tad uzmanīgi noņemu lapiņas no ķirbju pīrāga virsmas un sanāk ļoti skaisti. Pievienojiet nedaudz spilgtas krāsas un ievietojiet svaigu piparmētru griezumā.
Gatavo pīrāgu var pasniegt tādu, kāds tas ir, vai arī blakus var likt kausiņu krēmīga saldējuma vai karoti putukrējuma. Iesaku uzglabāt ledusskapī.
Jūs to gatavojat, un visā mājā rodas saldas, pikantas smaržas, un māja ir piepildīta ar komfortu un siltumu.
SASTĀVDAĻAS:
Mīkla:
milti – 250 g
sviests – 130 g
cukurs – 50 g
vanilīns – 0,5 tējk.
ola – 1 gab.
Pildījums:
ķirbju biezenis – 450 g
iebiezinātais piens – 1 bundža (360 g)
olas – 2 gab.
sāls – šķipsniņa
malts kanēlis – 0,5 tējk.
muskatrieksts – 1/4 tējk.
Lasi vēl: Jupiters retrogrādā: negaidīti pārsteigumi trim zvaigznāju zīmēm līdz 2025. gada februārim
Pīrāgs izrādās pats aromātiskākais, gan krāsai, gan garšai bagāts, maigs, samtains, man ļoti garšo un ceru, ka arī jums garšo ķirbju pīrāgs.