Katru gadu es taisu 30 litrus ķirbju sulas, un es to gatavoju bez sulu spiedes: bagātīgo, košo krāsu un garšu nevar salīdzināt ar veikalā pirktu sulu

Ābolu vietā ķirbim var pievienot saldētas aprikozes, burkānus, smiltsērkšķus vai no viena ķirbja pagatavot sulu. Viss ir atkarīgs no jūsu gaumes.
Kad ķirbis ir mīksts, izslēdziet plīti un visu saputo ar iegremdējamo blenderi līdz gludai masai.

Tad sulā liek cukuru. Uz 3,3 litriem sulas es lieku 300 g cukura. Ja vēlaties, cukuru sulā varat neiejaukt.

Lasi vēl: Kāpēc Dagestānā ķiplokus uzglabā līdz pavasarim, bet mēs nezinām, kā to izdarīt, es parādu Dagestānas iedzīvotāju viltību

Tagad pievieno divu apelsīnu sulu garšas uzlabošanai un viena citrona sulu kā konservantu. Citronu sulas vietā var iepildīt citronskābi.

 

Šajā posmā pielāgojiet dzēriena biezumu. Ja jums garšo bieza sula, nepievienojiet vairāk ūdens, bet, ja vēlaties šķidrāku dzērienu, atšķaidiet to ar ūdeni līdz vēlamajai konsistencei.

Lasi vēl: Mana omīte atklāj, kura sastāvdaļa padara biezpiena plāceņus tik garšīgus, ka tie pazūd 2 minūtēs

Uzkarsē dzērienu līdz vārīšanās temperatūrai, noņemiet putas un vāriet vēl 10 minūtes.

Ielejiet verdošu sulu sterilizētās burkās. Man ir pusotra litra burkas. No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk 3,3 litri sulas.

Burkas pārklājiet ar vāciņiem un ļaujiet tām atdzist. Šādu sulu var uzglabāt vēsā telpā vai istabas temperatūrā. Taču atvērtu burku vienmēr ievietojiet ledusskapī.

Lasi vēl: Mana vīra radinieki no Ukrainas man iemācīja, kā pagatavot gardu “Poltavas” boršču: gatavoju pirmo reizi un pat nedomāju, ka mani varētu pārsteigt

SASTĀVDAĻAS (3,3 litriem):

– 1 kg nomizota ķirbja – 1 kg
– mizoti āboli – 1 kg
– ūdens – 1,5 litri
– cukurs – 300 g
– viena citrona sula
– divu apelsīnu sula

Izmēģiniet, ja jums patīk recepte un garšo ķirbji.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment