Katru gadu septembrī-oktobrī zemenēm izkaisu sēklu paciņu. Ogas labi augs

Katru gadu, tiklīdz septembris- oktobris klauvē pie durvīm, paņemu vienu sēklu paciņu un izkaisu pa zemeņu dobi.

Bet, ziniet, ne viss ir tik vienkārši. Jā, manas ogas vienmēr ir augušas diezgan labi. Bet, kad es pirmo reizi izmēģināju šo metodi… es biju pārsteigts! Oga kļuva liela un sulīga, it kā pati daba nāca un palīdzēja.

Tāpēc tagad katru gadu rudenī, precīzi pēc grafika, kā pulkstenis, es izeju uz savu zemes gabalu, atveru sēklu maisiņu un sāku tās kaisīt. Ne tikai tā, bet gudri, lai katrs krūms dabūtu daļu no šīs “maģijas”.

Tas ir mans galvenais triks – zaļmēsli. Bet ne visi zaļmēsli ir piemēroti. Lasiet tālāk, lai uzzinātu par visām niansēm. Cik reizes esmu stāstījis kaimiņiem un draugiem par šo metodi. Taču ne visi uzskata, ka problēma ir zaļmēsliem.

Kā tas viss darbojas

Kas ir vissvarīgākais zemenēs? Augsne! No tā atkarīgs viss: cik ogu būs, kā tās augs, un vispār, vai zemene dārzā jutīsies kā karaliene.

Ar gadiem, ja augsne netiek pabarota un atjaunota, tā sāk kļūt nabadzīga. Tā ir kā veca jaka. Sākumā silts un labs, bet ar laiku nolietosies. Šeit palīgā nāk zaļmēsli. Kā jauns izolācijas slānis, kas atgriež augsnē savu bagātību.

Zaļimēsli ir augi, kas ir īpaši stādīti, lai bagātinātu augsni. Viņi “strādā” pat tad, kad jūs tos neredzat. To saknes iet dziļi, iegūstot barības vielas, kuru zemenēm trūkst. Un, kad viņi no***st, tie kļūst par mēslojumu.

Mans mīļākais maisījums

Es parasti ņemu baltās sinepes. Tieši tas ir pelnījis godu un uzslavu. Tas aug ātri, izspiež nezāles, un saknes irdina zemi. Kad pienāks laiks, tas puvi un pārvēršas par mēslojumu.

Uz katra zemeņu dobes kvadrātmetra es izkaisu sauju sēklu. Ar to pietiek. Sinepes ātri iesakņojas, un līdz pavasarim to vairs nav. Bet augsne ir piesātināta un gatava zemeņu barošanai.

Bet tas vēl nav viss. Dažreiz es maisījumam pievienoju facēliju. Tas ne tikai atjauno augsni, bet arī piesaista labvēlīgos kukaiņus. Facēlija palīdz cīnīties ar slimībām un dziedē augsni.

Un vēl viens zaļmēslojums, ko dažreiz iejaucu, ir auzas. Jā, jā, parastās auzas! Tās saknes dziļi iekļūst augsnē un no turienes izvelk derīgās vielas uz virsmu.

Lasi vēl: Zeme kļūs kā pūkaina. Kā pagatavot kompostu no kritušām lapām

Pēc tā sadalīšanās visa šī “lietderība” paliek augšējos slāņos, kas ir pieejami zemenēm. Auzas, starp citu, arī lieliski irdina augsni.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment