Katru gadu septembrī-oktobrī zemenēm izkaisu sēklu paciņu. Ogas labi augs

 

Ko darīt ar zaļmēsliem

Tātad jūs rudenī iestādījāt zaļmēslojumu. Ko ar viņiem darīt? Nekas īpašs nav vajadzīgs. Viņi augs lēni, līdz iestāsies aukstums. Sals viņus noga***ās. Lapas, stublāji – tas viss pūst. Un pavasarī, kad zemenes sāk mosties, tās jau gaida apaugļota, drupana augsne. Nav jārok, nevajag neko maisīt. Daba pati darīs savu darbu.

Pavasarī jūs vienkārši skatāties, kā zemenes bauda dzīvi. Ogas pildītas ar sulu, krūmi veseli, ar koši zaļām lapām. Raža, pats galvenais, ir bagāta! Nebūs mazu, sausu ogu jums.

Kāpēc rudenī?

Nu, pirmkārt, rudenī zeme joprojām ir silta. Zaļmēsliem izdodas pacelties pirms salnām un sākt savu darbu. Otrkārt, līdz pavasarim jums jau būs sagatavota augsne, un jums nebūs jātērē dārgais laiks mēslošanai. Pavasarī visi steidzas, viss jāpaveic laicīgi. Un bieži vien vienkārši nepietiek enerģijas kompostam vai mēslošanas līdzekļiem. Un tad viss ir gatavs!

Protams, var iztikt bez zaļmēsliem. Zemenes augs. Taču agri vai vēlu pamanīsit, ka ogas kļūst mazākas, krūmi nav tik spēcīgi, un raža vairs nav tik iepriecinoša kā agrāk. Tas ir tāpēc, ka zeme tiek noplicināta. Visu, ko zemenes varēja no viņas izvilkt, viņa jau izvilka.

Ja jūs neatgriezīsiet barības vielas atpakaļ augsnē, jūsu zemenes vienkārši nespēs augt tālāk. Tātad zaļmēsli ir sava veida rūpes par turpmāko ražu.

Tā es dzīvoju. Katru gadu septembrī-oktobrī zemenēm izkaisu maisu ar sēklām. Katru gadu es priecājos par izvēlēto ražu.

Lasi vēl: Kā izvārīt kartupeļus tikai 10 minūtēs

Tātad, ja vēlaties, lai jūsu ogas būtu acu svētki, izmēģiniet tās. Paciņa sinepju, facēlijas vai auzu, un viss.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment