Tad salātiem pievieno majonēzi, piparus un sāli pēc garšas.
Samaisa, pārliek salātu bļodā un salāti ir gatavi pasniegšanai.
Gatavoju vakariņām vai pusdienām, salāti sanāk sātīgi, maigi un garšīgi. Tajā pašā laikā tas tiek pagatavots vienkārši un ātri. Ikvienam, kam garšo pupiņas, šī recepte noteikti patiks. Ja olas un burkānus izvārīsi iepriekš, salātus var pagatavot burtiski 5 minūtēs.
Sastāvdaļas:
konservētas pupiņas – 1 bundža
burkāni – 1 gab.
olas – 3 gab.
kausētais siers – 1 gab.
ķiploki – 2 daiviņas
majonēze – 2 ēdamk.
sāls, pipari – pēc garšas
Pupiņas ir bagātas ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un vitamīniem, kas salātus padara sātīgākus un veselīgākus. Tas ir īpaši svarīgi, ja salāti ar majonēzi tiek pasniegti kā galvenais ēdiens vai pusdienu variants. Tās arī palīdz līdzsvarot majonēzes bagātīgo un krēmīgo garšu, padarot to mazāk dominējošu. Tās piedod salātiem vieglumu, padarot ēdienu sabalansētāku.
Taurenis, kas lidinās oktobrī: seni tautas ticējumi – māņi vai tomēr brīdinājums
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Dīvainas eglītes un neparasti koku stumbri: eksperti nosauc drošas pazīmes, kas liecina, ka šajos Latvijas mežos dzīvo lāči (+ FOTO)
- Sinoptiķi ir samulsuši: 2026. gada ziema būs īsts pārbaudījums visiem – gatavojieties sliktākajam
- Šo mēslojumu var kaisīt pat uz sniega: kādus augu piebarošanas līdzekļus lietot rudenī
- “Esmu tirgojusi ziemas apģērbu jau 23 gadus”: atzīšos, kuras jakas nevajadzētu pirkt un kā ziemā izvairīties no sasalšanas
- Ņemu kāpostu un pagatavoju gardus ēdienus visai ģimenei — lieliskas rudens maltītes, kas der dažādām gaumēm
- Vairs nepērku šādu zivju veidu: kuru labāk atstāt veikalā un kā izvēlēties svaigu — uzzināju nejaušā sarunā ar Daugavpils kasieri









