Katru reizi, kad tīru plīts rokturus, tie joprojām ir netīri. Pieredzējusi mājsaimniece parādīja triku, pēc kura viņi tagad ir ideāli tīri

Protams, virtuvē ir daudz grūti aizsniedzamu vietu, no kurām grūti notīrīt taukus un netīrumus. Taču čempions starp šīm vietām man vienmēr ir bijuši plīts rokturi. Neatkarīgi no tā, cik daudz reižu es tos mazgāju ar parastiem līdzekļiem, tie joprojām izskatās netīri.

Man ir jāpavada daudz laika rokturu tīrīšanai. Tagad esmu iemācījusies, kā tās iztīrīt ļoti ātri, pateicoties vienam efektīvam līdzeklim, ko varat pagatavot paši.

Padoms. Rokturus var noņemt iepriekš. Bet, ja tas nav tik vienkārši izdarāms, kā manā gadījumā, jūs varat tos notīrīt uz vietas.

Šai metodei es ņemu spirtu (vai degvīnu), glicerīnu, amonjaku, vecu zobu suku, ūdeni. Strādājam ar cimdiem.

Visas sastāvdaļas jāņem vienādās proporcijās. Mērīšanai parasti izmantoju tējkaroti.

Ielej bļodiņā pa 1 tējkarotei no visām sastāvdaļām. Ja izmantojat degvīnu, ņemiet 2 tējkarotes. Tad sajauciet sastāvu, un līdzeklis ir gatavs.

Ar vecas zobu birstes palīdzību es to uzklāju uz plīts rokturiem. Pēc tam līdzeklis jāatstāj uz aptuveni 5 minūtēm, lai netīrumi mīkstinātos.

Pēc tam ar veco zobu birsti vēlreiz paberzē netīrumus.

Lasi vēl: “Karstā laikā gurķus laistiet gudri” – to man iemācīja mans vectēvs, kurš ievāca lielu gurķu ražu! Triks, kā laistīt gurķus karstā laikā

Visi netīrumi pazūd acu priekšā.

Nav nepieciešamas īpašas pūles, un viss ir viegli notīrāms. Vienīgais, kas atliek, ir paņemt drāniņu un notīrīt visu netīruma atlikumus.

Lasi vēl: Laimes putns sēdēs tev virs galvas: Volodina nosauc zīmi, kas 15. jūlijā sāks jaunu dzīvi

Šo metodi var izmantot ne tikai plīts rokturu tīrīšanai, bet arī pašas plīts virsmas vai uz tās esošo režģu, kā arī trauku, piemēram, tējkannas ārējās daļas tīrīšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment