Šādi ir rezultāti – izrādās, ka A grupas dalībnieki bija visveselīgākie, bet tie, kas brokastis neēda vispār, bija visneveselīgākie.
Turklāt, auzu pārslās ir ļoti augsts šķiedrvielu saturs. Pētījumi pierāda, ka tie cilvēki, kas brokastīs ēd auzas, dienā patērē vidēji par 31% mazāk kalorijas, kā tie, kas ēd kukurūzas pārslas. B grupa, kas brokastīs ēda kukurūzas pārslas, izsalkumu sajuta jau mazāk kā pēc trīs stundām.
Auzas samazina sliktā holesterīna līmeni
Auzu sastāvā ir liels dzelzs un šķiedrvielu daudzums, kā arī ļoti maz holesterīna. Auzas var lietot arī kā daļu no citas ēdienreizes. Turklāt, auzas palīdz ātrāk sašķelt ēdienu un paātrina vielmaiņu.
Novērš sirdslēkmes iespēju
Tā ir patiesība, ka cilvēki, kas savā ēdienkartē iekļauj auzas, ir mazāk pakļauti sirdslēkmes un vēža riskam.
Normalizē asinsspiedienu
Auzās esošais lignīns padara to par lielisku līdzekli asinsspiediena samazināšanai. Regulāra lignīna uzņemšana par 30% samazina asinsspiedienu.
Var palīdzēt zaudēt svaru
Tā kā auzas stimulē gremošanas procesu, tos lietojot ir iespējams iegūt lielisku izskatu un slaidu augumu.
Jums noderēja mūsu raksts? Dalieties ar to!
fithacker.ru