Katru vasaru gatavoju baklažānus ziemai: uztaisu pāris burciņas un ēdam līdz pat pavasarim

Šogad es nolēmu, ka baklažāni būs ziemas gatavošanās galvenais hīts. Un man bija taisnība! Šī recepte ir īsta dāvana: garda, aromātiska, ar vieglu asumiņu un spilgtu vasaras garšu.

Nekāda etiķa, nekādas sterilizācijas un stundām ilgas stāvēšanas pie plīts. Viss ir vienkārši: sagriež, pārlej, sarullē – un pēc pāris nedēļām vari izmēģināt.

Ziemā izņem burciņu – un ar jebkuru gaļu, kartupeļiem, putru vai vienkārši ar maizi tas ir īsts prieks. Un viesi jautā: “Vai tu pats to pagatavoji? Dod man recepti!”

Sastāvdaļas (6 burciņām pa 0,5 l)

  • Baklažāni – 3 kg
  • Paprika – 1 kg (sarkanā un dzeltenā skaistumam)
  • Tomāti – 2 kg
  • Ķiploki – 150 g
  • Čili pipari – 1 gab. (pēc garšas)
  • Sāls – 2 ēdamkarotes
  • Cukurs – 100 g
  • Augu eļļa – 150 ml
  • Pētersīļi – 1 ķekars

Kā pagatavot

1. Dārzeņu sagatavošana

Baklažānus sagriežu apmēram 1 cm biezās šķēlēs un nekavējoties ievietoju bļodā ar sālītu ūdeni uz 20 minūtēm, lai noņemtu rūgtumu. Nomazgāju papriku un tomātus, izņemu sēklas no papriku.

2. Mērce

Tomātus, papriku, ķiplokus un čili piparus izspiežu caur gaļas mašīnā vai blenderī. Iegūto masu ievietoju katliņā, pievienoju eļļu, sāli un cukuru. Uzkarsēju līdz vārīšanās temperatūrai un vāru 10 minūtes uz vidējas uguns, maisot.

3. Baklažāni

Noleju ūdeni, nosusinu šķēles un nosūtu uz verdošo mērci. Vāru vēl 20-25 minūtes, līdz baklažāni ir mīksti, bet nav pārvārīti.

4. Konservēšana

Karsto maisījumu ieleju sterilizētās burkās, pievienoju sasmalcinātus zaļumus, aiztinu vākus. Apgriežu, ietinu un atstāju, līdz pilnībā atdziest.

Kāpēc recepte der

  • Bez etiķa – garša ir maiga, dabiska.
  • Bez sterilizācijas – ietaupa laiku un pūles.
  • Skaists izskats burkā – krāsaini dārzeņi izskatās ēstgribu rosinoši.
  • Daudzpusība – uzkoda un piedeva vienā pudelē.

Saimnieces padoms

Es vēlos, lai baklažāni ilgi stāvētu – es vienmēr ņemu tikai blīvus, nebojātus. Ja tomāti nav ļoti sulīgi, varat pievienot 100 ml ūdens, bet ne vairāk, lai neatšķaidītu garšu.

💬 Izmēģiniet šo recepti, un jūsu baklažāni kļūs par ziemas galveno hitu! Ja esat to jau izdarījuši, dalieties ar saviem noslēpumiem komentāros.

Lasi vēl: Diemžēl tas ir skaidrs: augusta beigas būs anomālas un meteorologi ir gatavi atklāt ko sagaidīsim

Baklažāni ziemai bez etiķa, baklažāni, kurus var laizīt ar pirkstiem, baklažānu sagataves, baklažānu salāti ziemai, baklažānu recepte bez sterilizācijas, gardi baklažāni burkās.