Kaut kas jauns! Skrejceliņa rakstāmgalds Tavā darba vietā!

treadmilldesk

Ja Tu strādā kādā biroja ēkā un pavadi savu lielāko dienas daļu sēdus, tad tu saproti, cik nepatīkami tas ir. Te ir interesanta ideja kā neaizsēdēties!

Tiek apgalvots, ka sēdēšana ir jaunā “smēķēšana”, kas nogalina lēni, nemanāmi, bet mērķtiecīgi. Mēs visi to darām un nepamanām, cik pasīvi ikdienā mēs patiesībā esam. Intereses pēc, paskaiti, cik stundas dienā tu pavadi sēdus!

 

 

Skrejceliņu galdi kļūst arvien populārāki. Darbinieki ir pateicīgi un priecīgi par sniegto iespēju vairāk izkustēties un, līdz ar to, uzlabot arī savu veselību.

Tomēr, kāds jauns pētījums pauž bažas par šādu strādāšana veidu, jo tas var atstāt ietekmi un darba kvalitāti. Pētnieki nav pārliecināti, ka tas ir labākais strādāšanas veids, ja ir nepieciešams domāt vai rakstīt uz datora.

Darbinieki, kuri katru dienu, vienu mēnesi nostaigāja 2 stundas uz skrejceliņa, ievērojami uzlaboja savu asinsspiedienu un naktīs varēja labāk gulēt. Šie galdi nenoliedzami ir ļoti labi veselībai, bet arī darba devēji sāk bažīties par darba kvalitāti, jo tas ietekmē darbinieku spēju paveikt nepieciešamos darbus, nepieciešamajā laika periodā.

Tika veikts pētījums, kura laikā daļa dalībnieku sēdēja pie galdiem, bet daļa gāja pa skrejceliņu. Visiem tika doti dažādi uzdevumi, sākot ar, algebriskām darbībām galvā, jaunu vārdu mācīšanos, drukāšanu uz tastatūras un citiem. Rezultāti atklāja, ka gandrīz visos uzdevumos ātrāki un precīzāki bija cilvēki, kuri sēdēja pie galda, nevis gāja pie tā.

Tad katram darba devējam atliek tikai atbildēt uz vienu jautājumu- kas jums ir svarīgāks- darbinieku labklājība/veselība vai padarītā darba ātrums un kvalitāte?

Avots: well.blogs.nytimes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment