Burvīgais kefīra un riekstu pīrāgs, iecienīts našķis Ziemekaukāza reģionā, ir iekarojis arī manu sirdi, kļūstot par vienu no maniem favorītiem! Tas ir ne tikai neticami garšīgs, bet arī pārsteidzoši viegli un ātri pagatavojams, kas padara to par biežu viesi manā galdā.
Receptes sastāvdaļas un to proporcijas norādīšu raksta beigās, bet tagad stāstu gatavošanas gaitu:
Ielejam kefīru lielā bļodā, pievienojam sodu un samaisām līdz viendabīgai masai.
Iesitam maisījumā olu, pievienojam skābo krējumu, izkausētu sviestu, sāli un cukuru. Rūpīgi samaisām.
Pakāpeniski pievienojam izsijātus miltus, samīcām mīklu, kuru pēc tam uz 20 minūtēm ievietojam saldētavā cieši noslēgtā maisiņā.
Valriekstus apžāvējam sausā pannā apmēram 3-4 minūtes, pēc tam pārliekam tos blendera bļodā.
Riekstiem pievienojam cukuru un sasmalcinām blenderī, līdz izveidojas smalkas drupačas, ieberam atsevišķā bļodā.
Līdzīgi sasmalcinām žāvētas aprikozes ar cukuru.
Sadalām mīklu trīs daļās: divās vienādās 23,5 gramu porcijās katru un vienā lielākā – 37,5 gramu porcijā.
Izrullējam lielāko mīklas daļu un ievietojam to cepamformā ar 26 centimetru diametru.
Vienmērīgi izklājam riekstu pildījumu pa cepamformā ievietoto mīklu.
Izrullējam otro mīklas kārtu un uzklājam to uz riekstiem.
Virsū uzklājam žāvētu aprikožu pildījumu.
Pārklājam ar trešo mīklas kārtu un apsmērējam tās virspusi ar sakultu olu.
Apkaisām pīrāgu ar sasmalcinātiem riekstiem un cepam cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 35 minūtes.
Tas arī viss! Ceļam galdā!
Pamēģiniet pagatavot šo pīrāgu, varbūt tas kļūs par jūsu iecienītāko našķi!
Ja jūs šī recepte ieinteresēja, atzīmējiet rakstu ar “patīk” un dalieties sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par jūsu komentāriem!
Sastāvdaļas mīklai:
150 mililitri kefīra;
1 tējkarote sodas;
1 ola;
50 grami skābā krējuma;
Šķipsniņa sāls;
80 grami cukura;
100 grami saldkrējuma sviesta;
400 grami miltu.
Sastāvdaļas pildījumam:
200 grami valriekstu + 100 grami cukura;
200 grami žāvētu aprikožu + 200 grami cukura;
Ola apziešanai.