Kādu dienu mani ķiploki kļuva tik lieli, ka es nopietni apsvēru iespēju reģistrēt jaunu šķirni. Kaimiņi devās ekskursijās uz manu dobi, un Marija pat gribēja uzlikt uzrakstu “Čempionu ķiploki”. Bet noslēpums ir vienkāršs: divi pavasara mēslošanas līdzekļi + daži triki – un rezultāts jūs apdullinās!
Noslēpums Nr. 1: ligroīns – ātrs sākums ķiplokiem
Tiklīdz sniegs ir izkusis, ķiploki pamostas un alkatīgi ķeras pēc barības. Šajā brīdī tam kritiski nepieciešams slāpeklis, lai ātri izaugtu zaļā masa un nostiprinātos saknes. Šeit talkā nāk amonjaks – gadu gaitā pārbaudīts mēslojums!
Kā es to izmantoju:
Es atšķaidīju 1 ēdamkaroti amonjaka 10 litros ūdens. Laistīju dobes uz mitras augsnes, lai šķīdums ātrāk iesūktos saknēs.
Rezultāts:
Pēc nedēļas ķiploki uzplauka! Spalvas kļuva blīvas, sātīgi zaļas, un stublāji kļuva tik spēcīgi, ka, šķiet, tos varētu izmantot žoga stieņu vietā.
Noslēpums Nr. 2: Sīpolu sēnalas – aizsardzība un barošana vienā pudelē
Kad ķiploki bija ieguvuši spēku, es pārgāju pie otrās barošanas. Un te noderēja parastās sīpolu mizas! Tās ne tikai baro augus, bet arī aizsargā tos no sēnītēm un kaitēkļiem.
Recepte:
Sīpolu sēnalas pārlej ar 3 litriem verdoša ūdens, iztur 24 stundas. Tad atšķaidīju uzlējumu līdz 10 litriem un laistīju ķiplokus zem saknēm.
Lasi vēl: Pēc šādas barošanas pat trausli ziedi acumirklī atdzīvojas: Izaug mūsu acu priekšā
Rezultāts:
Sīpoli sāka pildīties, un ķiploki pārstāja slimot! Pat sīpolu muša, kas ir bēdīgi slavens ražas bojātājs, aizlidoja prom no manas dobes.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- Mazāk par stundu gatavošanai un minimums sastāvdaļu, bet garša pārspēj cerības: uz Jauno gadu kūkas vairs nepērku
- Kādreiz vecmāmiņa šādas maizītes gatavoja uz visiem svētkiem: šī gardā un ātri pagatavojamā uzkoda vienmēr uz galda tiek apēsta pirmā
- Piecām zodiaka zīmēm gaidāma īpaši laba nedēļa sākot ar 22. decembri











