Piepildīšana ar verdošu ūdeni:
Uzkarsē lielu katlu ar ūdeni, ar ko uzpildīt burkas.
Ielej verdošu ūdeni līdz katras burkas malām un uzreiz aizvākojiet tās ar vāciņiem.
Tas nepieciešams, lai nodrošinātu sterilitāti un ilgtermiņa saglabāšanu.
Sildīšana:
Burkas pārklāj ar siltu pledu un atstāj uz 20-30 minūtēm. Tas nodrošinās, ka ķirši ir labi sasildīti.
Ūdens notecināšana:
Kad burkas ir atdzisušas, uzliek sieta vāku vai izmanto plastmasas vāku ar caurumiem.
No katras burkas ūdeni notecina atpakaļ katlā.
Otrā vārīšana:
Katliņā pievieno 100 ml ūdens un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Pievieno citronskābi:
Katrai ķiršu burkai pievieno pusi tējkarotes citronskābes.
Citronskābe tiek pievienota ķiršu burkām, lai saglabātu krāsu un skābumu. Tas novērš ķiršu brūnēšanos un palīdz saglabāt to svaigumu.
Atkārtoti ielej verdošu ūdeni:
Kad ūdens katliņā uzvārīsies, pārlej to atpakaļ burkās.
5 kaķu skaņas, kas jāizprot katram saimniekam un draugam – ko kaķis patiesība grib pateikt
Burku aiztaisīšana:
Burkas jānosedz ar vākiem un jāaizskrūvē ar speciālu instrumentu.
Galīgā karsēšana:
Apgriež burkas otrādi un atkal pārklāj ar pledu.
Pēc 24 stundām tās būs pietiekami uzsildītas, un tās varēs uzglabāt ziemā.