Kad ogu biezenis sāk vārīties, pieber cukuru. Uz 1 kg ogu es ņemu 0,5 kg cukura. Cukuru pievienoju pakāpeniski, lai vieglāk maisītu. Šodien es gatavoju ievārījumu no 3 kg ogām un pievienoju 1,5 kg cukura.
Ogas ar cukuru atkal uzvāra, samazina uguni un vāra tieši 3 minūtes. Neaizmirstiet laiku pa laikam maisīt.
Ievārījumu lej tīrās, sausās, sterilizētās burkās un cieši aizver ar vāciņiem. Atstāj uz galda pilnīgai atdzišanai, pēc tam noliek uzglabāšanas vietā. Tāpat var gatavot ievārījumu arī no viena veida ogām vai jebkādiem augļiem.
Draugi, ja vēl nekad neesat gatavojuši ievārījumu ar želantīnu, noteikti pamēģiniet – tas ir biezs, aromātisks un lieliski glabājas vairākus gadus.
SASTĀVDAĻAS:
avenes — 1 kg
upenes— 1 kg
melnās upenes (saldētas) — 1,1 kg
cukurs — 1,5 kg
želantīns(oranžs) — 3 paciņas pa 25 g katra
Lasi vēl: Viena pagatavošana — simtiem ēdienu: zaļā pasta visām dzīves situācijām
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- 5 vērtīgākās monētas Latvijā: ja tev ir kāda no tām, kolekcionāri par to ir gatavi samaksāt pieklājīgu summuby Laura Andersone
- Suns aizšķērsoja ātrās palīdzības automašīnai ceļu un atteicās iet malā – tikai vēlāk kļuva skaidrs, kāds tam bija iemeslsby Sandra Vīgante
- Uzlika kakla siksnu un baroja ar nepiemērotu pārtiku: Krāslavas novada vietējie iedzīvotāji rīkojušies nesaprotami un nosodāmiby Laura Andersone