Ķiršu ievārījums „Trīs minūtes”: maz cukura, maz darba, biezs kā džems (gardākais ievārījums no dažādām ogām)

 

Kad ogu biezenis sāk vārīties, pieber cukuru. Uz 1 kg ogu es ņemu 0,5 kg cukura. Cukuru pievienoju pakāpeniski, lai vieglāk maisītu. Šodien es gatavoju ievārījumu no 3 kg ogām un pievienoju 1,5 kg cukura.

Ogas ar cukuru atkal uzvāra, samazina uguni un vāra tieši 3 minūtes. Neaizmirstiet laiku pa laikam maisīt.

Ievārījumu lej tīrās, sausās, sterilizētās burkās un cieši aizver ar vāciņiem. Atstāj uz galda pilnīgai atdzišanai, pēc tam noliek uzglabāšanas vietā. Tāpat var gatavot ievārījumu arī no viena veida ogām vai jebkādiem augļiem.

Draugi, ja vēl nekad neesat gatavojuši ievārījumu ar želantīnu, noteikti pamēģiniet – tas ir biezs, aromātisks un lieliski glabājas vairākus gadus.

SASTĀVDAĻAS:

avenes — 1 kg

upenes— 1 kg

melnās upenes (saldētas) — 1,1 kg

cukurs — 1,5 kg

želantīns(oranžs) — 3 paciņas pa 25 g katra

Lasi vēl: Viena pagatavošana — simtiem ēdienu: zaļā pasta visām dzīves situācijām

Lai labi garšo!