Kad ogu biezenis sāk vārīties, pieber cukuru. Uz 1 kg ogu es ņemu 0,5 kg cukura. Cukuru pievienoju pakāpeniski, lai vieglāk maisītu. Šodien es gatavoju ievārījumu no 3 kg ogām un pievienoju 1,5 kg cukura.
Ogas ar cukuru atkal uzvāra, samazina uguni un vāra tieši 3 minūtes. Neaizmirstiet laiku pa laikam maisīt.
Ievārījumu lej tīrās, sausās, sterilizētās burkās un cieši aizver ar vāciņiem. Atstāj uz galda pilnīgai atdzišanai, pēc tam noliek uzglabāšanas vietā. Tāpat var gatavot ievārījumu arī no viena veida ogām vai jebkādiem augļiem.
Draugi, ja vēl nekad neesat gatavojuši ievārījumu ar želantīnu, noteikti pamēģiniet – tas ir biezs, aromātisks un lieliski glabājas vairākus gadus.
SASTĀVDAĻAS:
avenes — 1 kg
upenes— 1 kg
melnās upenes (saldētas) — 1,1 kg
cukurs — 1,5 kg
želantīns(oranžs) — 3 paciņas pa 25 g katra
Lasi vēl: Viena pagatavošana — simtiem ēdienu: zaļā pasta visām dzīves situācijām
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Cepeškrāsns spīdēs kā jauna – trīs tautas metodes, kas efektīvi palīdz atbrīvoties no taukiem un sodrējiemby Oskars Andersons
- Valsts policijā dienestu uzsācis īpašs darbinieks, bet cilvēki fotogrāfijās pamanījuši ko dīvainu: skaidrojam, kas tas ir (+ VIDEO)by Laura Andersone
- “Tas viss man ir ļoti žēl…”: dziedātāja Laima Vaikule negaidīti pasaka, ko domā par sarunāšanos krievu valodā (+ VIDEO)by Laura Andersone