Ķiršu pīrāgs ir gaisīgs un maigs kārums, ko var pagatavot no sasaldētiem ķiršiem un nepieciešamas ir tikai dažas sastāvdaļas, lai iegūtu šo neticami gaisīgo pīrāgu
Mēģiniet pagatavot šo smalko desertu. Gaisīgā mīklā gatavu ķiršu garšai nevar pretoties neviens. Tikai trīs galvenās sastāvdaļas – tas tiešām ir tik vienkārši. Arī steidzoties iespējams pagatavot vienreizēji garšīgu cienastu.
Kas arī vizuāli būs interesants un skaists. Īstenībā šim pīrāgam kā pildījums derēs jebkurš auglis. Ķirši ir spilgti, bet arī mellenes vai avenes lieliski papildinās to. Augļi – tā ir pilnīgi brīva jūsu izvēle. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Padomi perfektam ķiršu pīrāgam:
-Izmanto skābākus ķiršus, jo tie līdzsvaro saldo garšu.
-Ja ķirši ir ļoti sulīgi, pievieno vairāk cietes, lai pildījums nekļūtu pārāk šķidrs.
-Pirms cepšanas vari apsmērēt mīklas virskārtu ar sakultu olu, lai iegūtu zeltainu spīdumu.
Pagatavošana:
Vispirms bļodā pievieno pūdercukuru un 4 olas un kārtīgi sakuļ. Šeit var iztikt bez miksera, vienkārši visu enerģiski sakratiet ar vienkāršu dakšiņu, bet protams ar mikseri būs ātrāk un vieglāk. Tad pievieno 350 gramus miltus, cepamo pulveri, citrona miziņu un pienu, un visu samaisa, līdz iegūta viendabīga masa.
Mīklu lej uz lielas cepešpannas, rūpīgi visu dekorējot ar ķiršiem. Ķiršus liek tā, lai tie neiespiestos līdz pašai apakšai. Ieteicams viegli iespiest tā, lai augša ogu redzētos ārpusē. Lai kaut kas nepiedegtu, apakšā izklāj cepam0 papīru un viegli ieziež ar saulespuķu eļļu.
Pēc tam uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ievietojiet pīrāgu uz 20–25 minūtēm. Pēc gatavošanas noteikti dekorējiet desertu, apkaisot to ar pūdercukuru.
Lasi vēl: Svaigu salātu kūka ar tortilju un maigu mērci – ideāla uzkoda
Sastāvdaļas:
Olas – 4 gab.
pūdercukurs – 250 g
augu eļļa – 50 ml
milti – 350 g
cepamais pulveris – 1 paciņa
piens – 150 ml.
citrona miziņa – 1 gab.
ķirši – 500 g.
pūdercukurs – 1 ēd.k.
Tas ir tieši tik ātri un vienkārši! Šis pīrāgs ir ideāls ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu! Ar saldējumu to ēd kamēr tas vēl ir silts, bet ar putukrējumu tas ir jāatdzesē.