Klasiskie Olivjē salāti ar liellopa gaļu – svētku salātu recepte

Par klasisko Olivjē tiek uzskatīta salātu versija, kas tiek pagatavota ar vārītu desu. Tomēr šos salātus var padarīt izsmalcinātākus, izmantojot vārītu vai ceptu liellopa gaļu.

Sastāvdaļas

300 g vārīta liellopa gaļa

400 g kartupeļi

250 g burkāni

3 olas

1 svaigs gurķis

3 marinēti gurķi

1 mazs sīpols

20- g konservēti zaļie zirnīši

150 g majonēze

10 g sinepes

Sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Salātu pagatavošana

Vispirms sagatavojiet visas sastāvdaļas. Vāra dārzeņus un liellopu gaļu. Gaļu vienā gabalā liek katliņā ar verdošu, viegli sālītu ūdeni (ūdenim tik tikko jānosedz gaļa), pievieno veselu mazu sīpolu, mazus burkānus, selerijas vai pētersīļa sakni un uzvāra.

Samaziniet siltumu līdz minimumam, pārklājiet katliņu ar vāku un vāriet uz lēnas uguns, līdz gaļa ir mīksta. Tas var aizņemt apmēram 2 stundas. 15 minūtes pirms vārīšanas beigām katliņā pievieno lauru lapu un piparu graudus, buljonam pievieno sāli pēc garšas un ļauj ievilkties. Pēc tam izņemiet gaļu un ļaujiet tai atdzist. Buljonu var sasaldēt un vēlāk izmantot citām receptēm.

Olas kārtīgi novāra. Vāra ne ilgāk par 10 minūtēm, lai dzeltenums paliek spilgtā krāsā.  Novārītos kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos, zirņu lielumā vai nedaudz mazākos. Balto sīpolu sagriež ļoti mazos kubiņos.

Gurķus sagriež tādos pašos kubiņos kā kartupeļus un burkānus. Sasmalciniet arī vārītu liellopa gaļu un vārītas olas. Šādus neiejauktus salātus var uzglabāt ledusskapī līdz trim dienām.

Pirms pasniegšanas apvienojiet majonēzi ar sinepēm un salātus sajauciet ar šo mērci. Pievienojiet sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.

 

Leave a Comment