Klimats var satrakoties – sinoptiķi ir sagatavojuši prognozes ziemas mēnešiem

Prognozes liecina, ka 2024.-2025. gada ziema būs ārkārtīgi neparasta un neparedzama. Pēc ekspertu domām, gaidāmas būtiskas klimata pārmaiņas, kas skars visu Austrumeiropas teritoriju.

 

Klimatiskais haoss

Ģeogrāfijas zinātņu doktors Aleksejevs sacīja, ka nākamā ziema var kļūt par anomālu. Gaidāmas krasas temperatūras izmaiņas un nepieredzēti sniega nokrišņi, kas var izraisīt transporta sistēmas sabrukumus un sarežģījumus komunālo dienestu darbā.

 

Temperatūras svārstības

Tiškovecs no ārzemju meteoroloģiskā centra “Phobos” apstiprināja, ka ziemas mēnešiem būs raksturīga atmosfēras nestabilitāte. Atkušņa periodus nomainīs salnas, un vidējā temperatūra decembrī būs par 3 grādiem augstāka par normu, janvārī – par 5-7 grādiem, februārī – par 1-2 grādiem.

 

Planētu ietekme

Prognozes, kas balstītas uz 100 gadu kalendāru, liecina, ka 2024. gads būs saulains un sausāks, savukārt 2025. gads būs Veneras zīmē un mitrāks. Tas varētu izraisīt nelielu snigšanu decembrī un lielu snigšanu janvārī.

 

Kā sagatavoties

Prognozes iesaka neatlikt gatavošanos ziemai. Autovadītājiem ieteicams nomainīt riepas pret ziemas riepām, un pilsētas dienestiem jābūt gataviem ātri reaģēt uz ārkārtas snigšanu. Privātmāju iedzīvotājiem būtu jārūpējas par degvielas krājumiem un ēku siltināšanu.

Šīs prognozes uzsver, cik svarīgi ir būt gataviem mainīgajiem klimatiskajiem apstākļiem un sekot līdzi laikapstākļu atjauninājumiem.

Lasi vēl: Venera viņiem parādīs zelta ceļu: trīs zvaigžņu zīmes, kuras drīz piedzīvos veiksmi

Sinoptiķi runāja par jauniem datiem par laika prognozi oktobrim dažādos Austrumeiropas reģionos.

Pēc meteorologu domām, jaunā informācija sniedz pavisam citu priekšstatu par to, kas notiks rudens vidū. Un cilvēki var sagaidīt daudzas anomālijas.

Kā pastāstīja Gismeteo eksperti, jaunā prognoze oktobrim otro rudens mēnesi pasniedz pavisam citā gaismā, nekā tika uzskatīts sākotnēji. Pēc sinoptiķu domām, rudens vidus neplāno turpināt septembra neparastā karstuma tendenci, bet, tieši otrādi, plāno pāriet uz negatīvām anomālijām.

Tādējādi meteorologi zīmē diezgan drūmu ainu Tālo Austrumu dienvidiem rudens otrajā mēnesī. Mēneša beigās termometru stabiņš noslīdēs uzreiz līdz desmit grādiem, un no oktobra otrās dekādes reģiona turpināsies aukstas lietusgāzes.

Turklāt vēl sliktāka situācija būs dienvidu Eiropas daļā. Pēc meteorologu domām, oktobris sāksies ar 21 grāda karstumu, bet pēc tam temperatūra sāks strauji kristies, un mēneša otrajā pusē rādītāji sasniegs vairs tikai plus 6.

Bet ko gan mēs sagaidīsim Latvijā jau rudenī? 

Šīs nedēļas beigās Latvijā sagaidāms straujš temperatūras kritums, un mēneša pēdējās dienas, 29. un 30. septembris, būs arī septembra vēsākās, vēsta sinoptiķi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment