Klimats var satrakoties – sinoptiķi ir sagatavojuši prognozes ziemas mēnešiem

Ceturtdien un piektdien daudzviet iespējami īslaicīgi nokrišņi, un Kurzemē iespējamas pērkona lietusgāzes. Dienvidu vējš dažviet būs brāzmains.

Naktīs temperatūra saglabāsies starp +9 un +16 grādiem, ceturtdien dienā sasniedzot +17 līdz +22 grādus, bet piektdien būs nedaudz vēsāks.

Sestdien un svētdien turpināsies mēreni nokrišņi, vējš no dienvidrietumiem pāries rietumu virzienā, un ar aukstuma ienākšanu no Eiropas ziemeļrietumiem svētdien temperatūra nepārsniegs +12 līdz +15 grādus, bet naktī uz pirmdienu tā var noslīdēt zem nulles.

Nākamnedēļ lietus turpināsies, bet sniegs vēl nav gaidāms, un temperatūra dažviet varētu pakāpties nedaudz virs +15 grādiem. Lai gan Vidzemes atsevišķās stacijās meteoroloģiskais rudens sākās 19. septembrī, visā Latvijā tas gaidāms 28. septembrī, kas ir aptuveni mēnesi vēlāk nekā parasti.

Nedēļas vidū ciklona ietekme pastiprināsies, un laikapstākļi mainīsies. Naktī uz trešdienu Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, atnesot lietu, kas turpināsies arī dienā un būs gaidāms lielākajā daļā valsts.

Lasi vēl: Trīs zvaigžņu zīmes, kurām septembra beigas būs nepanesami grūtas, tomēr jūs tiksiet galā

Vējš pakāpeniski pastiprināsies, pūšot no dienvidiem, ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē. Naktīs gaisa temperatūra būs +11…+16 grādi, bet dienā +17…+20 grādi.

Neskatoties uz mūsdienu prognožu augsto precizitāti, sinoptiķi aicina cilvēkus saglabāt elastību un būt gataviem neparedzētiem gadījumiem. Pirmais sniegs vienmēr izraisa īpašas emocijas, iezīmējot ziemas sezonas sākumu, tomēr atgādinām, ka patreiz sniegs nav gaidāms.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment