Neatbilstošas sastāvdaļu proporcijas – ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp dažādām salātu sastāvdaļām, piemēram, kartupeļiem, burkāniem vai zirņiem. Neatbilstošas proporcijas var negatīvi ietekmēt galīgo ēdiena garšu un izskatu.
Desas pievienošana. Daļa cilvēku par labāko gaļu salātiem uzskata desu, un daudzi to pievieno ne tikai olīvjē, bet arī citiem salātiem, kur starp sastāvdaļām ir minēta vārīta vista. Daudzi uzskata, ka starp vārītu fileju un vārītu desu praktiski nav atšķirības, bet viņi ļoti maldas. Desas pievienošana salātiem, tāpat kā cepti vai marinēti dārzeņi, nav atļauta! Labākās salātu sastāvdaļas ir veselīgi olbaltumvielu avoti – pupiņas, olas, vistas gaļa, zivis.
Cik ilgi jūs varat uzglabāt dārzeņu salātus
Dārzeņu salātiem var izmantot mājās gatavotu majonēzi – un ēdiens būs vēl gardāks. Šāds ēdiens jāuzglabā ledusskapī.
Tomēr atcerieties, ka salātus nedrīkst uzglabāt pārāk ilgi. Tie ir piemēroti īstermiņa patēriņam – 3-4 dienas. Pēc šī laika salāti vienkārši jāizmet, jo var būt kaitīgi.
Ja pamanāt jebkādas izmaiņas izskatā, smaržā vai garšā, labāk neriskējiet un vairāk tos neēdiet.
Tevi noteikti interesēs
- No cik gadu vecuma Latvijas likums atļauj bērnu vienu atstāt mājās: ”Daļa vecāku nemaz nezina no cik”
- 10 populāri augi, kurus pieredzējuši dārznieki brīdina iesācējiem neaudzēt
- Uzzināju, kāpēc mums patiesībā zvana, klusē un noliek klausuli – atklāju, kas īsti slēpjas aiz šiem dīvainajiem zvaniem
- Zemesvēži jeb racējcirceņi uz ilgu laiku pazudīs no jūsu dārza: dalos ar vienkāršu metodi
- 4 zodiaka zīmes 10. novembrī sajutīs īpašu veiksmes un pārpilnības pieplūdumu
- Manas mīļākās kotletes bez grama gaļas, kas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, bet tik garšīgas








