Kļūdas, kuras Tu pieļauj, tīrot zobus

 

Tu netīri zobus pareizajā diennakts laikā

Tavai zobu birstei būtu jābūt pēdējai lietai, kas pieskaras taviem zobiem pirms gulēt iešanas. Ja tu mēdz našķēties vakaros vai naktīs, tad neesi slinks un iztīri zobus vēlreiz, jo naktī baktērijas vairojas īpaši strauji. Vide tām ir ļoti patīkama, jo ir silts un mitrs. Tīri zobus vismaz 2 reizes dienā, no rīta un vakarā, vismaz 2 minūtes. Pārliecinoties, ka tu aizsniedz visas žokļa maliņas un spraudziņas.

Tu izmanto nepareizo zobu birsti

Vienmēr labāk ir izvēlēties mīkstāku zobu birsti, jo ar to maigi var noņemt netīrumus no zobiem un smaganām. Cilvēkiem ir tendence spiest zobu birsti pret zobiem un smaganām un, ja to dara ar cietu zobu birsti, tad rodas kaitējums smaganām, bieži radot iekaisumus. Zoba saknes daļa nav tik cieta kā zoba emaljas daļa, tāpēc tām ir jāpievērš īpašas rūpes un jātīra ar maigumu.

Tev nav pareizā tīrīšanas tehnika

Pāris reizes paberzējot gar katru zobu rindu, neizdara darbu pilnībā. Pārliecinies, ka tu piekļūsti katrai zobu spraugai, kurā mēdz aizķerties ēdiena atliekas un veidojas baktērijas. Tīrot zobus, veic apļveida kustības ar zobu birstes galviņu, lai efektīvāk noņemtu aplikumu. Kad tu tīri priekšējo zobu aizmugurītes, pagriez zobu birsti vertikāli, lai aizsniegtu visu zobu tā garumā.

Tu neiztīri visu savu muti

Uz tavas mēles ir ļoti daudz nevēlamo baktēriju, kuras arī ir jānotīra, lai pilnībā nodrošinātu mutes veselību. Tāpēc tev ir jāiegādājas speciāls mēles tīrītājs, jo pārbraucot pār mēli ar zobu birsti, tas nedod vēlamo efektu.

Tu neizskalo savu muti

Vienkārša zobu pastas izspļaušana un mutes izskalošana ar ūdeni, nepilnvērtīgi izvada ārā visus nevēlamos netīrumus un baktērijas. Ieteicams ir lietot zobu skalojamos līdzekļus, kuri pilnībā parūpējas par mikrobu izvadi no tava mutes dobuma. Lieto alkoholu nesaturošus līdzekļus. Tomēr, ja tu uzskati, ka tas tev nav nepieciešams, tad noteikti kārtīgi izskalo muti ar ūdeni.

Regulāri maini savu zobu birsti

Tiek rekomendēts nomainīt savu zobu birsti ik pēc 3-4 mēnešiem. Vidēji katra zobu birste satur 10 miljonus baktēriju. Tāpēc nolietotas zobu birstes nespēj pilnvērtīgi atbrīvot tavu mutes dobumu no baktērijām. Ja tu esi slimojis, tad nekavējoties pēc slimošanas nomaini zobu birsti, kurā ir paslēpies vīruss.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment