Kļūdas, vārot jaunos kartupeļus: Vai esi pārliecināts, ka vāri pareizi?

Izrādās, ka ne visas saimnieces zina, kā pareizi pagatavot jaunos kartupeļus. Protams, rezultāts vienmēr būs baudāms, taču gatavošanas māksla slēpjas tieši detaļās.

Cilvēki izvēlas jaunos kartupeļus to īpašās garšas un tekstūras dēļ. Jaunie kartupeļi ir maigi, sulīgi un ar plānu mizu, ko nav nepieciešams mizot. Tie ir arī ātri pagatavojami un uzturvielām bagāti, piedāvājot svaigu un pavasarīgu garšu, kas ir īpaši pievilcīga sezona sākumā.

 

Šajā rakstā mēs izklāstīsim detaļas, kas padarīs vārītos jaunos kartupeļus ne tikai ēdamus, bet patiesi gardus.

Kartupeļu bumbuļu izvēle

Pareizi uzglabātiem jaunajiem kartupeļiem būs redzamas nolobījušās mizas daļiņas uz virsmas. Šie kartupeļi ir viegli tīrāmi un ļoti veselīgi.

Tomēr negodīgi tirgotāji var piedāvāt kartupeļus, kas glabāti nepiemērotos apstākļos. Tos var atpazīt pēc gludās virsmas un bālā izskata. Šādi kartupeļi satur mazāk vitamīnu un ietver solanīnu, kas nav veselīgs. Turklāt, šo kartupeļu mizošana ir ievērojami sarežģītāka.

Solanīns ir dabiska toksiska viela, kas sastopama kartupeļos, īpaši to zaļajās daļās un asnos. Tas darbojas kā aizsardzības mehānisms pret kaitēkļiem un sli**bām. Lielos daudzumos solanīns var būt kaitīgs cilvēkiem, izraisot simptomus kā slikta dūša, vemšana un galvassāpes. Tāpēc ir svarīgi izvairīties no zaļu vai asnojušu kartupeļu lietošanas uzturā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Kopsavilkumā, jaunie kartupeļi ir jāizvēlas, ievērojot šos vienkāršos noteikumus:

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment