Kļūdas, vārot jaunos kartupeļus: Vai esi pārliecināts, ka vāri pareizi?

1.Nepērciet zaļus bumbuļus lielā solanīna daudzuma dēļ.

2.Nepērciet kartupeļus ar bojātu mizu un plankumiem.

3.Nepērciet nekādā gadījumā kartupeļus, ja tiem ir melna nokrāsa. Pat viens šāds kartupelis var liecināt par visas kartupeļu kaudzes slimību.

4.Nepērciet kartupeļus, kas, piespiežot ar nagu, izdala daudz mitruma.

Kartupeļu tīrīšana

Ļoti jauni kartupeļi pirms vārīšanas ir jāmizo. Tos var noberzt ar nazi vai sūkļa abrazīvo pusi (protams, bez ķimikālijām). Pēc nomizošanas iemērciet bumbuļus ūdenī, lai tie nesāktu tumšoties. Šie kartupeļi, pateicoties savam nelielajam izmēram, nav jāsagriež.

Auniem nevajag pieņemt lēmumus, bet Strēlnieku daudz kas kaitinās; Dienas prognoze 24. jūnijam visām zvaigžņu zīmēm

Vecāki, bet vēl jauni kartupeļi var tikt gatavoti jau mundierī. Ja vēlaties, pirms gatavošanas varat nedaudz noņemt miziņu, taču tas nav obligāti.

Pēc gatavošanas miziņas parasti paliek katla apakšā. Tādējādi, galīgi jaunus kartupeļus ar mizu ēst nav ieteicams, bet nedaudz vecākus var ēst  ar mizu. Izvēle ir jūsu rokās!

Kartupeļu vārīšana

Ielieciet nomizotus kartupeļus katliņā un piepildiet ar ūdeni tikai līdz 1-2 cm virs kartupeļiem. Nav nepieciešams liet vairāk, jo citādi kartupeļi var kļūt pārāk ūdeņaini.

Uzlieciet katlu uz uguns un gaidiet, līdz ūdens sāk vārīties. Kad tas notiek, pievienojiet sāli un turpiniet vārīšanu 15-20 minūtes uz vidējas liesmas. Pēc tam pārbaudiet gatavību, ļaujiet kartupeļiem nedaudz atdzist.

Kad kartupeļi ir gatavi, nokāš ūdeni un pievieno sviestu (vai nedaudz eļļas) uz kartupeļiem. Pēc tam pārkaisa ar dillem un sasmalcinātu ķiploku.

Uzliekat vāku uz katliņa, visu labi samaisiet, lai sastāvdaļas sajaucas. Pēc tam atstājiet katliņu mierā vēl apmēram 15 minūtes un tikai pēc tam pasniedziet uz galda.

Pat ja neesat pievienojis garšaugus, noteikti nekavējoties nepasniedziet kartupeļus pēc ūdens nokāšanas. Ļaujiet tiem uz plīts pastāvēt kādu brīdi.

Lai no katra krūma novāktu spaini tomātu, es veicu vienkāršus, bet ļoti svarīgus soļus 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment