Ja maltās gaļas masa kotletēm ir izrādījusies pārāk šķidra, ko darīt šajā situācijā? Skaidrs, ka jūs masu neizmetīsit, un jūs nevarēsit no tās kaut ko izveidot. Bet pieredzējušām saimniecēm ir risinājums šai problēmai, un pat vairāk nekā viens.
Ja masa maltās gaļas kotletēm ir pārāk šķidra, tad pieredzējušas saimnieces izmanto kādu no šiem zemāk minētajiem variantiem.
Rīvmaize – tā uzsūks lieko šķidrumu, taču svarīgi ar tām nepārspīlēt, lai kotletes tomēr būtu gaļa, nevis maize. Pievieno rīvmaizi aptuveni 1-2 ēdamkarotes un ļauj masai nostāvēties 10–15 minūtes, lai tā uzsūktu lieko mitrumu.
Manna – tā arī noņems lieko mitrumu un piešķirs kotletēm sulīgumu. Olas baltums – ja masa ir šķidra, bet negribas pievienot pārāk daudz sausu sastāvdaļu, var pievienot tikai olu baltumu, kas saistīs masu.
Kartupeļu ciete – uz vienu bļodu vajadzēs apmēram 2-3 ēdamkarotes, bet jāpievieno pamazām, pa daļām, uzreiz samaisa un jākoncentrējas uz konsistenci, lai masa nepaliktu pārāk cieta. Var arī pievienot kartupeļu biezeni vai vārītus rīsus – tie satur cieti un darbojas apmēram tāpat kā kartupeļu ciete.
Ja nav pa rokai pieejams kāds no šiem variantiem, nav jāsteidzas kotletēm pievienot kādu no iepriekšminētajiem, bet vienkārši kārtīgi saputo malto gaļu un liekais mitrums pazudīs. Ja tas nepalīdz, ielieciet sagatavoto kotlešu masu ledusskapī – ja maltā gaļa ir ar nedaudz speķi vai ar sviestu, tad masa “sacietēs” un paliks stingrāka.
Un vēl viena, iespējams, visvienkāršākā metode no visiem – jums ir jāievieto maltā gaļa marlē un vienkārši jāizspiež. Pēc tam varat droši ķerties pie kotlešu cepšanas.