Ko darīt ar kabačiem, lai tie enerģiski nestu augļus līdz septembra beigām

Kabači ir daudzu mīļākais sezonas dārzenis, bez kura neiztiek neviena ziemai paredzētā sagatave. Augusta sākumā kabaču lapas sāk dzeltēt, un jaunas olnīcas vairs neparādās. Tāpēc pastāv viedoklis, ka kabači vairs nenesīs augļus. Šodien mēs jums pastāstīsim, kā rūpēties par kabačiem, lai tie nestu augļus līdz rudenim.

Neskatoties uz to, ka kabači nav kaprīza kultūra, tiem joprojām ir jāpievērš uzmanība. Ir vairāki noteikumi, kas palīdzēs atjaunot kultūru un paātrināt jaunu olnīcu veidošanos.

Kabaču kopšana

Kabaču laistīšana

Mitrumu mīlošos kabačus vajadzētu laistīt bieži un bagātīgi. Ja kabači aug sausā augsnē, katrs krūms jāaplej ar 10 litriem ūdens. Īpaša uzmanība laistīšanai jāpievērš jūlijā un augustā. Kabačus aplej ar siltu ūdeni, kura temperatūra ir vismaz 20 grādi.

Laistot kabačus, pārliecinieties, ka ūdens nekrīt uz lapām. Pieredzējuši dārznieki iesaka pārtraukt kabaču laistīšanu nedēļu pirms ražas novākšanas. Tas novērsīs kabaču puves veidošanos.

Lapu noņemšana

Sākot ar jūliju, regulāri apgrieziet vecās lapas, kas atrodas tuvu zemei. Ja šīs lapas atstāj, tās augļiem nekādu labumu nedos, tikai atņems barības vielas. Noteikti nogrieziet lapas ar dārza šķērēm, lai nesabojātu augu. Noņemiet 1-2 lapas vienlaikus.

Mulčēšana un mēslojums

Mulča palīdz augam nest augļus un augt ilgāk. Īpaši karstā laikā mulča saglabā mitrumu augsnē. Lai to izdarītu, varat izmantot zāģu skaidas vai sienu. Barojiet kabačus divas reizes sezonā. Virsējo mēslojumu var iegādāties gatavu dārzkopības veikalā vai arī pagatavot mājās. Piemēram, deviņvīru spēks vai kūdra lieliski mēslo kabaču augsni, atšķaidot 1 kg mēslojuma 10 litros ūdens. Vienam krūmam nepieciešams 1 litrs šķīduma.

Lasi arī: Visu vasaru dzeram tēju no svaigām upeņu lapām, bet neaizmirstam tās sakaltēt ziemai. Īsta vitamīnu bumba

Kabaču apklāšana ar plēvi

Augustā gaisa temperatūra, īpaši naktīs, ievērojami pazeminās. Lai kabači nesasaltu, apklājiet tos zem plēves. Tad kabači nesīs augļus līdz septembra beigām.

Jums regulāri jānovāc nogatavojušies kabači. Ja to nedarīsiet, tas novērsīs jaunu olnīcu parādīšanos un palēninās jauno augļu augšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment