Aličia no zaļajiem tomātiem
Asā un aromātiskā aličia no zaļajiem tomātiem kļūs par universālu piedevu virtuvē. To var pasniegt pie gaļas, uzziest uz maizes vai pievienot mērcēm. Pateicoties āboliem un burkāniem, tā iegūst patīkamu skābumiņu un bagātīgu garšu.
Sastāvdaļas:
850 g zaļo tomātu
2 skābi āboli
2 saldie pipari
1 sīpols
0,5 kg burkānu
1 ķiploka galviņa
1 asais pipars
200 ml saulespuķu eļļas
1 ēd. k. sāls
2 ēd. k. cukura
50 ml 9% etiķa
Pagatavošana: visus dārzeņus un ābolus samaļ caur gaļas mašīnu un liek lielā katlā. Masu vāra apmēram 40–50 minūtes uz lēnas uguns, lai tā nedaudz sabiezē un iegūst izteiktu garšu. Pēc tam pievieno eļļu, sāli, cukuru un etiķi, labi samaisa un vēl dažas minūtes pavāra. Karstu aliču pilda burkās un aizvāko.
Cepti zaļie tomāti
Cepti zaļie tomāti ir ēdiens, kas kļuvis par īstu ASV dienvidu virtuves simbolu. No ārpuses tie ir apzeltīti un kraukšķīgi, bet iekšpusē — maigi un sulīgi. Īpaši garšīgi tos pasniegt ar krējuma vai ķiploku mērci.
Lasi vēl: Maz zināms triks kā saglabāt gurķus svaigus ar vienkāršas karotes palīdzību
Sastāvdaļas:
1 kg zaļo tomātu
2 olas
100 g miltu
100 g rīvmaizes
sāls, pipari pēc garšas
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana: tomātus sagrieziet biezās šķēlēs un viegli sāliet. Katru šķēli apviļājiet vispirms miltos, tad iemērciet sakultā olā un apberiet ar rīvmaizi. Uz pannas sakarsējiet eļļu un apcepiet tomātus no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Gatavos gabaliņus lieciet uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Zaļo tomātu ievārījums ar citronu
Šis neparastais ievārījums pārsteigs jebkuru viesi. Tomāti kopā ar citronu piešķir vieglu skābumiņu un oriģinālu aromātu, bet garša ir svaiga un neaizmirstama.
Sastāvdaļas:
1,5 kg zaļo tomātu
1 kg cukura
1 citrons
1 glāze ūdens
Pagatavošana: tomātus sagrieziet nelielās daiviņās un lieciet katlā. Pārberiet tos ar cukuru un atstājiet uz nakti, lai tie atbrīvo sulu. No rīta pievienojiet sagrieztu citronu kopā ar miziņu un lieciet katlu uz uguns. Vāriet masu 30–40 minūtes, ik pa laikam maisot, līdz tā sabiezē. Karstu ievārījumu lieciet burkās un aizvākojiet.
Tevi noteikti interesēs
- Malka vai gāze: pazīstams krāšņu mūrnieks no Rīgas skaidroja, kas mūsdienās ir izmaksu ziņā efektīvāks apkures veids
- Es dzīvoju viena, bet pēdējās naktis, kad esmu jau iemigusi, kāds apguļas man blakus: drīz es sāku meklēt tam skaidrojumu
- Par ziemu būs jāaizmirst: sinoptiķi atklāj, ka decembra sākums būs neparasti silts
- Sinoptiķi brīdina par bīstamiem laika apstākļiem sākot no 28. novembra: nosauc rajonus, kur jābūt visvairāk uzmanīgiem
- Priekšnieks (50) izsauca mani uz kabinetu, bet kad viņš man uzdeva jautājumu par dekrētu – es uzrakstīju atlūgumu
- Rīgas dome plāno ieviest jaunas izmaksas, kas no 2026.gada maija būtiski ietekmēs tūkstošiem dzīvokļu īrnieku Rīgā








