Ko darīt, ja jūsu četrkājainais draugs sāk pieņemties svarā. Speciālisti sniedza pāris padomus

Kaķa normālais svars ir atkarīgs no daudziem faktoriem. Pirmkārt, tie ir dzīvnieka vecums un šķirne. Tas pats attiecas uz suņiem. Ne visi mājdzīvnieku īpašnieki rūpējas, lai viņu četrkājainais draugs neiedzīvotos liekajos kilogramos. Bet velti, jo no tā ir tieši atkarīga viņa veselība un pat ilgmūžība.

Pūkaini apaļi kaķi un apaļīgi suņi vienmēr izskatās ļoti jauki. Bet viņiem ir jāmaksā pārāk augsta cena par savu omulīgo izskatu. Liekais svars kaķiem un suņiem ir nopietna problēma. Un tā ir jārisina. Un kā tieši to izdarīt, pastāstīsim šodienas rakstā.

Normāls kaķu un suņu svars

Saskaņā ar statistiku vismaz puse mājas suņu un vismaz 44% kaķu cieš no liekā svara. Liekais svars ir nopietna problēma, kas var izraisīt vēl kaitīgākas sekas. Mājdzīvnieks var saslimt, palielinās karstuma dūriena risks un pasliktinās elpošana.

Tiek uzskatīts, ka dzīvnieks cieš no aptaukošanās, ja tas sver par 15–20% vairāk, nekā tam vajadzētu svērt ideālā gadījumā. Šī diagnoze izklausās biedējoši, bet ar to var tikt galā. Pirmkārt, ir svarīgi ievērot veterinārārsta ieteikumus. Viņam ir pilnīgāks priekšstats par notiekošo un viņš saprot, kas ir jādara tieši jūsu mājdzīvnieka labā.

Otrkārt, jums arī jādara viss, kas ir atkarīgs tieši no jums. Turpinājumā padalīsimies ar galvenajiem padomiem, pēc kuriem tu palīdzēsi savam mīļajam kaķim vai sunim atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Kā palīdzēt kaķim vai sunim zaudēt svaru

1.Vispirms analizējiet, ko jūsu dzīvnieks ēd. Kaķu un suņu diēta tiek veidota saskaņā ar noteiktiem noteikumiem. Jūs nevarat barot savu mājdzīvnieku ar to, ko vēlaties. Arī šajā jautājumā ir svarīgi ievērot dienas režīmu. Jūsu kaķim ir jāzina, kad ir pienācis laiks brokastīm, pusdienām vai vakariņām. Nekādas novirzes no uztura režīma un našķošanās starplaikos.

Ja kaķis vai suns ēd bez noteikta grafika, un, kad vēlas, viņš noteikti sāks prasīt arvien vairāk barības. Un jūs kā laipns un saprotošs saimnieks nevarēsiet atteikt. Ir dzīvnieki, kuriem tik ļoti patīk ēst, ka viņi var pieņemties svarā jebkurā vecumā.

Lasi arī: Mājas kečups ziemai bez cietes. Veselīgi un garšīgi

2.Augstas kaloritātes pārtika kaitē gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem. Īpaši tas attiecas uz treknu pārtiku un dažādām dzīvnieku uzkodām. Dažiem mājdzīvnieku īpašniekiem patīk barot savus mīluļus ar mājās gatavotu ēdienu no galda. Ir arī tādi, kas izbaro suņiem un kaķiem sava ēdiena pārpalikumus.

Tas viss noved pie papildu mārciņu parādīšanās. Turklāt dzīvniekam veidojas ne tas labākais ieradums. Tiklīdz tu apsēdīsies pie galda, tavs četrkājainais draugs būs tev pie kājām. Viņš sāks uz jums skatīties žēlīgi, un jūs atkal sekosit dzīvnieka vēlmēm. Izvēlieties speciālu dzīvnieku uzturu, vēlams bez graudaugiem. Ja dzīvnieks jau cieš no aptaukošanās, pievērsiet uzmanību monoproteīnu uzturam.

3.Aktivitāte dienas laikā ir vēl viens svarīgs aspekts, kam sekot līdzi. Lielākoties tas attiecas uz suņiem, bet arī ar kaķiem ir vērts spēlēties. Analizējiet, cik daudz laika dienā jūsu mājdzīvnieks ir aktīvs un kustīgs. Ne visi saimnieki pavada pietiekami daudz laika ārā ar savu suni. Un daži mazu suņu īpašnieki pat nevēlas staigāt ar viņiem katru dienu. Bet normālam vidēja izmēra sunim dienā pastaigās jāpavada vismaz divas stundas!

Ja nav iespēju doties garās pastaigās, lieliski noder dažādi kustīgie vingrinājumi. Piemēram, sunim var iemācīt jaunus trikus, bet kaķim nopirkt kādu aizraujošu rotaļlietu.

4.Regulāri pārbaudiet mājdzīvnieka veselību. Gadās, ka tendence pieņemties svarā dzīvniekam ir raksturīga ģenētiskā līmenī. Tas darbojas tāpat kā cilvēkiem. Šī problēma ir izplatīta retrīveriem. Ja redzat, ka jūsu suns vai kaķis sāk pieņemties svarā, noteikti sazinieties ar savu veterinārārstu, lai noskaidrotu precīzu cēloni. Speciālists noteiks jūsu pūkainajam draugam pareizo diētu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment