Ko darīt, lai kotletes no virspuses nesadegtu, bet iekšpusē nepaliktu jēlas: bieži sastopama kļūda

Šķiet, kas gan var būt vienkāršāks par ceptām kotletēm. Tomēr bieži šis maltās gaļas ēdiens no virspuses apdeg, pielīp pie pannas, bet iekšpusē paliek jēls.

Ja kotletes cepšanas laikā vienkārši sadalās, tās joprojām var ēst, neraugoties uz ne pārāk estētisko izskatu. Taču, ja ēdiens ir neapstrādāts un apdedzis, viss ir sarežģītāk. Maz ticams, ka kāds uzdrošināsies kaut ko tādu pamēģināt.

Kāpēc kotletes apdeg, bet iekšpusē paliek jēlas

Iespējams, jūs pieļaujat vienu diezgan populāru kļūdu, proti, mēģināt kotletes vienkārši apcept no abām pusēm vienu minūti un uzreiz likt uz šķīvja. Tas nav pareizais veids, kā to darīt.

Pat ļoti skaista zeltaina garoziņa nenozīmē, ka kotletes ir gatavas. Īpaši, ja šo ēdienu gatavojat no cūkgaļas vai liellopa gaļas. Vistas gaļa tiek pagatavota daudz ātrāk, tāpēc šādas problēmas parasti nerodas.

Lai gaļu patiešām pagatavotu līdz gatavībai un tā nepaliktu jēla iekšpusē, uz pannas dibena jāuzlej verdošs ūdens un pēc tam kotletes jāliek uz lēnas uguns zem aizvērta vākā. Tikai pēc tam noņemiet vāku un apcepiet ēdienu līdz zeltainai garozai.

Ja kotletes papildus izviļāsiet miltos un pēc tam nosūtīsiet uz pannas verdošā ūdenī, iegūsiet gardu mērci.

Un, ja cepšana tomēr neizdodas, varat mēģināt kotletes vispirms apcept no abām pusēm, pēc tam likt tās uz cepšanas paplātes un nosūtīt uz cepeškrāsni, lai tur tās sasniegtu nevainojamu gatavības pakāpi.

Cepot kotletes, atcerieties vēl pāris būtiskas lietas

Vislabāk izmantojiet čuguna pannu.

Pirms pievienojat kotletes, pārliecinieties, ka panna ir pietiekami karsta. Ielieciet nedaudz eļļas un uzkarsējiet.

Lietojiet pietiekami daudz eļļas, lai panna būtu vienmērīgi pārklāta. Tas palīdzēs novērst kotlešu pielipšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Ja masa ir pārāk mitra, kotletes var vairāk pielipt. Pārliecinieties, ka kotlešu masa ir labi sabalansēta un ne pārāk slapja. Jūs varat pievienot nedaudz rīvmaizes, lai uzsūktu lieko mitrumu.

Pārliecinieties, ka panna ir tīra pirms katras kotlešu partijas cepšanas. Atlikumi no iepriekšējām partijām var izraisīt pielipšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment