Ko dedzināt krāsnī, lai ātri iztīrītu skursteni?

Cilvēki, kuriem ir krāsns vai kamīns, zina, cik svarīga ir regulāra un savlaicīga to apkope. Pat tad, ja nav konstrukcijas kļūdu, laika gaitā nav iespējams izvairīties no aizsprostojumiem. Dūmvadu tīrīšana ir nepieciešama vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, tā ir ugunsdrošības profilakse. Sodrēju un kreozota, kas ir viegli uzliesmojošas vielas, uzkrāšanās var izraisīt skursteņa ugunsgrēku. Aizsprostots skurstenis pasliktina vilkmi, kas izraisa sliktu dūmgāzes izvadīšanu un kopumā samazina apkures efektivitāti.

Samazināts gaisa piesārņojums. Tīrs skurstenis nodrošina pilnīgāku kurināmā sadegšanu, kas samazina emisijas atmosfērā. Turklāt regulāra tīrīšana palīdz novērst koroziju un skursteņa bojājumus, ievērojami pagarinot tā kalpošanas laiku.

Ieteicams skursteni tīrīt vismaz reizi gadā, bet biežāk, ja apkures iekārta tiek intensīvi izmantota. Tas ir svarīgs drošības un efektivitātes pasākums ikvienā mājoklī, kurā ir krāsns apkure.

Pasakaini salāti ar ceptu vistas krūtiņu: sanāk tik garšīgi, ka visi prasa recepti. Pamēģini arī tu!

Kādi ir dažādi skursteņa tīrīšanas veidi

Pastāv vairākas skursteņu tīrīšanas metodes, no kurām katra ir piemērota dažādām situācijām:

Tīrīšana ar birstēm un skrāpjiem. Visizplatītākā metode, kas ietver sodrēju un kreozota noņemšanu, izmantojot speciālas birstes;
skursteņu tīrīšana ar bumbu. Parasti no metāla izgatavotu bumbu nolaiž skurstenī, lai no tā sieniņām notriektu uzkrātos sodrējus.

Ķīmiskā tīrīšana:

Ķīmisko vielu izmantošana. Pastāv īpaši preparāti, ko var pievienot kurināmajam vai tieši skurstenī, lai sadalītu tajā esošos sodrējus.

Termiskā tīrīšana:

Piemēram, sadedzinot sausu malku, lai paaugstinātu gāzu temperatūru. Augstā degšanas temperatūra palīdz sadedzināt sodrējus, taču šī metode prasa piesardzību, lai neizraisītu ugunsgrēku.

3 sastāvdaļu siera kūka: vienkārša recepte neparastam jogurta desertam

Profesionāla tīrīšana:

Profesionāļu izsaukšana. Šī, iespējams, ir drošākā un efektīvākā metode, jo profesionāļi izmanto profesionālu aprīkojumu un ir pieredzējuši skursteņu uzturēšanā.

Lasi vēl: Septembrī es laistu dārzu ar 2 sastāvdaļām un uz gadu aizmirstu par vēlo puvi.

Svarīgi! Neatkarīgi no izvēlētās metodes regulāra skursteņa tīrīšana ir būtisks mājas drošības elements. Ieteicams to tīrīt vismaz reizi gadā vai biežāk, ja krāsns tiek intensīvi izmantota.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment