Ko nekādā gadījumā nevajag uzņemt kopā ar alkoholu?

Saistībā ar svētku tuvošanos tiek popularizēti medicīniskie ieteikumi par pareizu alkohola lietošanu. Svētku brīvdienās alkoholisko dzērienu daudzums vienmēr palielinās, bet ir svarīgi zināt: nepareizi.

Kā ziņo Day.Az ar atsauci uz Today, KitchenMag kulinārijas žurnāla lappusēs eksperti atgādināja ar ko alkoholu nav ieteicams apvienot.

Ārsti stingri neiesaka lietit alkoholu ar saldāmuzkodām un taukainu pārtiku.

“Savienojumā ar saldo (pat ar augļiem) alkohols organismā tiek absorbēts daudz lēnāk, kas pastiprina tā toksisko iedarbību, it īpaši uz aknām.” Tā paša iemesla dēļ nav vērts alkoholiskiem dzērieniem uzkost ar taukainu pārtiku, “sacīja eksperti.

Turklāt alkohola un antibiotiku kombinācija nav vēlama. Eksperti paskaidro: alkohols faktiski padara antibakteriālās zāles par nelietderīgām no terapeitiskā efekta viedokļa, turklāt šī kombinācija ietekmē aknu veselību.

Arī eksperti uzsver, jūs nevarat apvienot alkoholu ar pretsāpju līdzekļiem – zāles, lai atvieglotu sāpes dažādā pakāpē. Ja jūs pārkāpjat šo noteikumu, jūs izraisāt smagu aknu bojājumu, brīdināja ārsti.

Neapvieno alkoholu ar nomierinošajiem un miega līdzekļiem. To kombinācija var izsist no sliedēm centrālo nervu sistēmu, ārsti saka. Šāda pārkāpuma sekas var būt elpošanas centra disfunkcija smadzenēs, kas var izraisīt elpošanas un sirdsdarbības apstāšanos.

Lasi vēl: Ko nekādā gadījumā nevajag uzņemt kopā ar alkoholu?

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment