Vienmēr gribas pārsteigt savus mīļos ar kaut ko īpašu. Gards ēdiens var būt arī lieliska mīlestības un cieņas izpausme. Šodien mēs ar jums dalāmies ļoti īpašā receptē, kas iepriecinās jūs un jūsu ģimeni. Un jo īpaši tos ģimenes locekļus, kas mīl dārzeņus un veselīgu uzturu.
Biešu pkhali
Pkhali ir tradicionāls gruzīnu ēdiens, ko gatavo, balstoties uz jebkuru dārzeni vai garšaugu. Šoreiz piedāvājam to pagatavot uz biešu bāzes.
Sastāvdaļas:
- 30 g sīpolu
- 10 g augu eļļas
- 100 g biešu lapu
- 200 g bietes
- 100 g valriekstu
- Hmeli-suneli garšviela
- Safrāns
- Čilli
- Koriandrs
- Sāls
- Kinza
- Etiķis
- Ķiploki
- Soda
Pagatavošana:
Bietes nomizo un ieliek verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, pievieno nedaudz sodas. Tad izņemiet bietes un nospiediet sulu ar rokām.
Rieksti un ķiploki vairākas reizes jāizlaiž caur gaļas mašīnā, bet bietes jāsagriež smalki.
Pannā apcep sīpolu un pievieno tam valriekstu un ķiploku maisījumu, kā arī bietes. Pievienojiet uzskaitītas garšvielas un garšaugus pēc garšas un savām preferencēm.
Dārzeņu masai pievienojiet pus ēdamkaroti etiķi un vēlreiz samaisiet. Veidojiet no masas bumbiņas formas. Pēc tam varat vēl kādu minūti vai divas apcept izveidotās bumbiņas. Tas arī viss, izcili gards vegānu ēdiens gatavs!