1. Meksikāņu tortiljas
Kas nepieciešams:
- 2 olas
- 1 maza neapstrādāta cūkgaļas desa cepšanai
- 2 tortiljas vai 2 gabali plāna lavaša
- ½ neliels sīpols, ½ smalki sagriezts asais čili pipars
- ¼ kartupeļi, kas sagriezti kubiciņos
- 2 ēdamkarotes rīvēts cietā tipa siers (piemēram čedaras)
- 1 ēdamkarote augu eļļa
Ko darīt:
1. Pannu uzsildi uz lēnas uguns. Ieliec tajā dārzeņus un smalki sagrieztu desu un visu uzcep, maisot 10 minūtes. Pēc tam šajā maisījumā pievieno 2 olas un turpini cept, un maisi visu.
2. Pēc tam pa virsu uzber sieru un apmaisi, un saliec uz citas pannas uzsildītā tortiljā visas sastāvdaļas.
Katrā tortiljā: 380 kalorijas, 17 g olbaltumvielu un 18 g ogļhidrātu un 28 g tauki.
2. Sviestmaize ar avokado un majonēzi
Ko darīt:
1. Šķipsniņa malts sarkans asais pipars un sajauc ar 1 tējkaroti majonēzi (ja gatavo mājas majonēzi – ideāli).
2. Atbilstošu izmēru pilngraudu maizi pārgriez uz pusēm un viegli apcep un tad apsmērē abas grieztās puses ar iegūto mērci.
3. Uzcep 1 olu (dzeltenumam ir jāpaliek nedaudz jēlam) un uzliec to uz maize apakšējās daļas. Pa virsu uzliec dažus gabalus nogatavojošos avokado un pa virsu uzliec otu daļu maizītes.
Katrā sviestmaizē: 330 kalorijas, 12 g olbaltumvielu, 30 g ogļhidrātu un 19 g tauki.
3. Tostermaize ar kūpinātu lasi un olu kulteni
Ko darīt:
1. Nogriez pabiezu gabalu pilngraudu vai rudzu maizi un viegli apcep to. Traukā iesit vienu olu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Un liec uz pannas un maisot cep.
2. Uz maizes gabala uzliec virsū kūpinātu lasi, pa virsu tam iegūto omleti. Un pa virsu izrotā ar sarkano sīpolu vai dilles vai uzspied nedaudz virsū citrona sulu.
Katrā tostermaizē: 410 kalorijas, 31 g olbaltumvielas, 37 g ogļhidrātu, 15 g tauki.
Avots: www.mheath.ru