Tā vietā, lai veikalos pirktu sulas un limonādes, pamēģini mājās pagatavot smaržīgu, garšīgu un sātīgu ābolu kompotu.
Sastāvdaļas:
400 g svaigu ābolu
120 g žāvētu ābolu
140 g cukura
1 ēdamkarote citrona sulas
1 kanēļa nūjiņa
2 krustnagliņas
1 litrs ūdens
Svaigus ābolus nomazgā, izņem serdes un sagriež gabaliņos.
Ūdeni ielej katliņā, uzvāra un ieber cukuru. Pievieno citrona sulu, samaisa un vāra vēl 10-12 minūtes.
Pēc šī laika katlā iemet ābolus – svaigus un žāvētus, kanēli un krustnagliņas, un tad gaida, kad topošais kompots uzvārīsies.
Kad ūdens virspusē parādās burbuļi, uguns iestatiet uz minimālo līmeni un turpiniet vārīt vēl 30 minūtes.
Lasi vēl: Dārzkopju noslēpumi: kā pelni ietekmē augsni un kuriem augiem tie ir postoši
Atliek izslēgt uguni un atstāt kompotu uz stundu ievilkties zem aizvērtā vāka.
No pilnīgi atdzisušā kompota ir vērts izņemt kanēli un krustnagliņas. Tad pārlejiet to stikla traukā un nosūtiet uz ledusskapi, lai atdzistu.