Ko pievienot ābolu kompotam, lai tas būtu neaizmirstami garšīgs: labākais dzēriens karstai vasarai

Tā vietā, lai veikalos pirktu sulas un limonādes, pamēģini mājās pagatavot smaržīgu, garšīgu un sātīgu ābolu kompotu.

Sastāvdaļas:

400 g svaigu ābolu

120 g žāvētu ābolu

140 g cukura

1 ēdamkarote citrona sulas

1 kanēļa nūjiņa

2 krustnagliņas

1 litrs ūdens

Svaigus ābolus nomazgā, izņem serdes un sagriež gabaliņos.

Ūdeni ielej katliņā, uzvāra un ieber cukuru. Pievieno citrona sulu, samaisa un vāra vēl 10-12 minūtes.

Pēc šī laika katlā iemet ābolus – svaigus un žāvētus, kanēli un krustnagliņas, un tad gaida, kad topošais kompots uzvārīsies.

Kad ūdens virspusē parādās burbuļi, uguns iestatiet uz minimālo līmeni un turpiniet vārīt vēl 30 minūtes.

Lasi vēl: Dārzkopju noslēpumi: kā pelni ietekmē augsni un kuriem augiem tie ir postoši

Atliek izslēgt uguni un atstāt kompotu uz stundu ievilkties zem aizvērtā vāka.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

No pilnīgi atdzisušā kompota ir vērts izņemt kanēli un krustnagliņas. Tad pārlejiet to stikla traukā un nosūtiet uz ledusskapi, lai atdzistu.

Leave a Comment