Ko pievienot bedrītēm, stādot ķiplokus lielai ražai

Jau oktobrī sākšu stādīt ziemas ķiplokus. Tāpēc septembrī izvēlos piemērotu vietu un sagatavoju augsni dārza dobē.

Bet, neskatoties uz auglīgo augsni, stādot ķiplokus bedrēs, es pievienoju mēslojumu. Es jums pastāstīšu sīkāk, kādus mēslojumus es pievienoju caurumiem, stādot ķiploku daiviņas.

Kā es septembrī mēsloju augsni ķiploku stādīšanai.

Dārzā ievēroju augseku, tāpēc vispirms izvēlos piemērotu priekšteci. Šogad ķiplokus stādīšu pēc gurķiem un zirņiem. Gurķi un zirņi ir ļoti labi ķiploku priekšteči.

Pēc īstās vietas izvēles uz dobēm uzberu humusu. Svaigus kūtsmēslus nevar uzklāt, bet uz dārza dobes var uzklāt humusu, kūdru vai kompostu. Ar humusu virs 1 kv. m es apkaisa 30 g superfosfāta, lai augsne būtu līdzsvarota.

Mēslojumu lietoju 3-4 nedēļas pirms ķiploku stādīšanas. Šajā laikā zeme nosēdīsies un mēslojums tiks izplatīts zemē.

Lasi vēl: Ziedošs skaistums: kā litrs trekna piena var atgriezt rozes dzīvē

Ko pievienot caurumiem, stādot ķiplokus?

Oktobrī es ar grābekli iezīmēju rindas dārza dobēs. Rezultāts ir dziļas rindas. Rindās kaisu koksnes pelnus. Un es jau stādu rindās ziemas ķiploku daiviņas.

Ja ķiplokus stādāt bedrēs, pelnus varat ieliet tieši bedrē. Atšķirībā no citiem mēslošanas līdzekļiem ķiploku daiviņas var nonākt saskarē ar pelniem. Citi mēslošanas līdzekļi jāsajauc ar augsni, un ķiploku saknes nedrīkst pieskarties mēslošanas līdzekļiem.

Un pelni ir dabīgs mēslojums, kas neatstās ķiploku apdegumus. Gluži pretēji, pelni aizsargā ķiplokus no kaitēkļiem augsnē. Pelni arī piesātina augsni ar kāliju, fosforu, magniju un citām lietderīgām vielām.

Bet neaizmirstiet par vienu svarīgu punktu. Tas ir augsnes skābuma līmenis.

Lasi vēl: Lauva esot ballīšu karalis, bet Vēzis – nekontrolējams; Uzziniet, kā zvaigžņu zīmes ballīti padara neaizmirstamu

Ja augsne ir skāba, tad koksnes pelnu pievienošana pazeminās Ph līmeni un ķiploki augs labi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment