Ko stādīt novembrī dārzā: saraksts, kas noderēs dārzkopjiem

Ārstniecības augi

Daudzus ārstniecības augus stāda tieši pirms ziemas, jo tie labāk aug pēc tam, kad ir nocietināti aukstumā. Atvēliet savai “zaļajai aptieciņai” atsevišķu vietu ar labu apgaismojumu. Pirms ziemas stādiet kumelītes, baldriānu, alternāriju, asinszāli, verbenas, majorāna saknes. Šie augi pārziemos zemē, un pavasarī jau varēsiet baudīt pirmo rezultātu.

Ziemcietīgi ziedi

Ziemcietīgu viengadīgo puķu sēju zem ziemas ir labi veikt novembrī. Pēdējā rudens mēnesī sējiet viengadīgās krizantēmas, kosmejas, rudzupuķes, flokšus, lupīnas.

Novembra sākumā siltā laikā var stādīt tulpes un hiacintes. Sniegpulkstenīšus var stādīt vēlā rudenī, jo tie var izturēt pat ziemas laikapstākļus. Smalkās ciklamenes ir klasiskas novembra puķes, bet tās jāaizklāj līdz ar pirmajām salnām.

Novembrī var sēt arī daudzgadīgās magones un dekoratīvos kāpostus. Visu mēnesi var stādīt arī mežrozītes – tās labi pārziemo puķu dobē. No mūžzaļajiem ziediem novembrī stāda viršus. Tas nebaidās no sala un aug pat augstkalnos, un puķu dobē noteikti iesakņosies.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment