Ko vajag ieliet veļas mašīnā: atklāju šo svarīgo niansi pēc 40 gadiem

 

Tāpēc ir svarīgi, lai dvieļus mazgātu temperatūrā, kas nepārsniedz 40 grādus. Šādā veidā tiks saglabāta gan dvieļu tekstūra, gan krāsa ilgtermiņā. Neaizmirsti pārbaudīt dvieļa birku, lai redzētu ieteicamo mazgāšanas temperatūru un nekaitētu audumam.

Kā mazgāt dvieļus

Vislabāk dvieļus mazgāt divos posmos. Pirmajā solī var izmantot ātrās mazgāšanas režīmu, kuram vairumā veļas mašīnu nepieciešamas aptuveni 15 minūtes.

Šajā mazgāšanā vislabāk ir ievietot veļas mazgājamo līdzekli, pulveri vai šķidro tieši veļas mašīnas tvertnē.

Šādi tu ne tikai ietaupīsi mazgāšanas līdzekli, bet arī nodrošināsi, ka tas uzreiz iedarbojas uz dvieļiem, nevis nosēžas uz veļas mašīnas sieniņām.

Uzsākot otro mazgāšanas soli, ieliec veļas tvertnē 0,5 ēdamkarotes sāls, glāzi etiķa un nedaudz veļas mazgājamā līdzekļa. Pēc tam ieslēdz mašīnu uz pilnu mazgāšanas režīmu. Šādi tu varēsi atgriezt dvieļiem to sākotnējo mīkstumu.

Vēl viens lielisks līdzeklis, kas var palīdzēt padarīt dvieļus mīkstus, ir dzeramā soda.

Izšķīdini 3 ēdamkarotes sodas pusglāzē ūdens un rūpīgi samaisi. Pēc tam ielej šo šķīdumu veļas mazgājamā līdzekļa nodalījumā.

Šāda pieeja palīdzēs mīkstināt ūdeni, kas savukārt ietekmēs arī dvieļu mīkstumu. Veļas mašīnas veļas tvertnē pie dvieļiem jālej šķidro veļas mazgāšanas līdzekli, bet skalojamo līdzekli – skalojamā līdzekļa nodalījumā. Pēc mazgāšanas tavi dvieļi būs tik mīksti, ka it kā tikko iegādāti.

Cerams, ka varējām palīdzēt tev atkal tikt pie mīkstiem dvieļiem. Veiksmi un lai izdodas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment