Koki, kurus nedrīkst stādīt blakus mājai: konkrēti iemesli un tautas ticējumi

Saskaņā ar tautas tradīcijām, koka vainags rada savu īpašo auru, un cilvēka liktenis ir saistīts ar to, kāds koks atrodas dzīvesvietas tuvumā.

 

Tautas ticējumi un māņi

Saskaņā ar ticējumiem, ir noteiktas koku sugas, kuras nevajadzētu stādīt māju pagalmos. Starp tām ir…:

 

Ozols. Ozola koks simbolizē ilgmūžību un ir pazīstams ar savu spēcīgo enerģētiku, taču tas var būt bīstams cilvēkiem ar sliktu veselību, izsūcot viņu dzīvības spēkus. Tautas uzskati norāda, ka ozola stādīšana var novest pie ģimenes mūžības izzušanas.

 

Vītols. Šo raudošo koku, kas pazīstams ar noliektajiem zariem, uzskata par tādu, kura stādīšana mājas tuvumā var izraisīt asaras un skumjas.

Bērzs. Saskaņā ar tautas ticējumiem, ļaunie gari var dzīvot šajā skaistajā kokā. Ja tas jums patīk, labāk to stādīt aiz žoga, pie ieejas vārtiem. Šis ieteikums var būt saistīts ar bērza stipro sakņu sistēmu, kas izsūc visu mitrumu, apgrūtinot citu augu dzīvotspēju.

Blīgzna (pūpolvītols). Šim kokam ir izteikti negatīva aura, un cilvēki, kas to stāda mājas tuvumā, drīz saskarsies ar nopietnām problēmām. Kategoriski aizliegts stādīt šo koku par godu bērna piedzimšanai, jo tas var izraisīt nelaimīgu likteni bērnam.

Parastā apse. Šis koks var radīt pastāvīgu nogurumu un apātiju apkārtnes iedzīvotājiem, jo tā negatīvā enerģētika ietekmē viņu labsajūtu.

Egle. Ticējumi vēsta, ka šis koks var laupīt cilvēku enerģiju un padzīt vīriešus. Tomēr citi uzskati apgalvo, ka egle, savukārt, aizsargā mājiniekus no strīdiem, jo vasarā tā var izsūkt enerģiju, bet ziemā to atdod.

Tūja. Ja šo koku iestāda mājas tuvumā, tas var traucēt meitu iespējām atrast vīrus. Tomēr citi ticējumi apgalvo, ka tūjas smarža ir efektīvs līdzeklis pret ļauniem gariem.

Goba (vīksna). Tikai cilvēki ar spēcīgu gribasspēku var pilnībā izjust šī koka enerģiju. To ieteicams stādīt pie mājām, kurās dzīvo stipri vīrieši, tomēr tas nebūs piemērots kaimiņiem, kuri ir nepašpārliecināti un bailīgi. Gobas var izsūkt enerģiju arī vientuļām sievietēm tuvumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment