Vai jūsu bērni atsakās no bietēm un jums ir apnicis mēģināt viņus pārliecināt apēst “kaut ko veselīgu”? Pagatavojiet dažas biešu konfektes, kuras viņi sajauks ar veikala saldumiem.
Noslēpums ir pārvērst bietes karamelē. Sagriež tās plānās šķēlītēs, apkaisa ar cukuru (attiecība 1:1) un atstāj uz dienu. Šajā laikā dārzenis izdalīs sulu, kas ar cukuru sajaucas biezā sīrupā.
Vāra maisījumu, līdz šķēles kļūst caurspīdīgas, gluži kā karamelēm. Pievienojiet apelsīna miziņu, vaniļu un šķipsniņu sāls, lai izjustu izteiksmīgāku garšu.
Maisījumu lej silikona veidnēs, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un ļauj sacietēt. Rezultāts ir marmelāde, kas neatšķiras no augļu marmelādes.
Bet tas ir tikai sākums. Ja vēlaties pagatavot šokolādes konfektes, vārītas bietes sajauc ar datelēm un kakao, un masu pārvērš biezenī. Dateles piešķirs dabisku saldumu, bet kakao – rūgtenu nokrāsu. Satiniet tās bumbiņās, apviļājiet rīvētās kokosa skaidiņās – nevienam nebūs aizdomas, ka iekšā ir dārzenis.
Vēl viena iespēja ir “trifeles”. Biešu biezeni sajauc ar valriekstiem, medu un kanēli. Ietin maisījumu pārtikas plēvē, atdzesē, sagriež kubiņos un iemērc izkausētā tumšajā šokolādē. Kad tās būs sastingušas, tās būs konfektes, no kurām nevarēsi atturēties.
Un, ja vēlaties veselīgas košļājamās konfektes, nosusiniet bietes. Tad sagriež sloksnēs, pārkaisa ar kanēļa un muskatrieksta maisījumu, žāvē 8 stundas 50°C. Rezultāts iegūstat kaltētas bietes, kurām ir salda, nedaudz lipīga tekstūra, piemēram, kā žāvētiem ķiršiem. Uzglabājiet burkā, lai iegūtu ideālu uzkodu, ko paņemt līdzi uz skolu vai biroju.
Bet kāpēc tas darbojas? Bietes satur vairāk cukura nekā burkāni vai ķirbis. Gatavojot, biešu saldums pastiprinās un zemes garša pazūd.
Spilgtā krāsa padara konfektes apetelīgas, bet šķiedrvielas un vitamīni pārvērš tās veselīgā desertā. Bērni prasīs vairāk, pat nenojaušot, ka ēd kādu dārzeni.