Konservēti dārzeņi ar melisu ir interesanta un aromātiska kombinācija, kas paspilgtinās ēdienu.
Šeit ir recepte, kā pagatavot konservētus dārzeņus ar melisu. Tā ir viegla un neaizņems pārāk daudz laika. Turklāt, varat izmantot tos dārzeņus, kas jums pašiem vislabāk garšo – sākot ar burkāniem un beidzot ar ziedkāpostiem.
Sastāvdaļas:
1 kg jauktu dārzeņu (piemēram, burkāni, paprika, ziedkāposti, gurķi)
2-3 ķiploku daiviņas
1 mazs sīpols
2-3 zariņi svaigas melisas
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
1 litrs ūdens
250 ml etiķa (9%)
1-2 lauru lapas
1 tējkarote melnie pipari graudiņos
1 tējkarote sinepju sēklas (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Vispirms pievērsieties dārzeņu sagatavošanai. Nomazgājiet dārzeņus un sagrieziet tos vēlamā izmērā (mazi gabaliņi vai šķēles). Nomizojiet un sagrieziet ķiplokus un sīpolus plānās šķēlēs.
Tad sterilizējiet burkas. Lielā katlā uzvāriet ūdeni, un sterilizējiet burkas un vāciņus, tos iemērcot verdošā ūdenī apmēram 5 minūtes.
Pagatavojiet marinādi. Katlā sajauciet ūdeni, etiķi, sāli, cukuru, melnos piparus, sinepju sēklas un lauru lapas.
Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, lai visi ingredienti izšķīst.
Pēc tam var ķerties pie burku piepildīšanas. Burkas apakšā lieciet dažas melisas lapas un pāris ķiploka šķēles. Pievienojiet sagrieztos dārzeņus burkā, cieši sakārtojot tos. Pievienojiet vēl dažas melisas lapas un sīpolu šķēles pa virsu.
Lasi vēl: Kad apgriezt peonijas pirms ziemas: labāk vēlāk nekā agrāk
Pārlejiet dārzeņus ar karsto marinādi, pārliecinoties, ka tie ir pilnībā pārklāti. Un aizveriet burkas ar sterilizētajiem vāciņiem.
Novietojiet burkas verdošā ūdenī un vāriet apmēram 10-15 minūtes. Izņemiet burkas no ūdens un ļaujiet tām atdzist.
Sagatavotās burkas uzglabājiet vēsā un tumšā vietā. Pēc atvēršanas burku uzglabājiet ledusskapī.
Šie dārzeņi būs lieliska piedeva pie galvenajiem ēdieniem vai kā uzkoda! Melisa piešķirs tiem vieglu citronu noti, kas padarīs garšu vēl interesantāku.