Kopš man par šos trikus atklāja draugs, kurš ir dārznieks, mani skaistie ceriņu ziedi vāzē “nodzīvo” trīs reizes ilgāk!

Foto – Pexels

3. Tas nu izdarīts, ko tālāk?

Tieši pirms ceriņu ziedu ievietošanas vāzē ir vērts noņemt visas apakšējās lapas, īpaši tās, kas iegrims ūdenī. Ja lapas atstāsiet, tas izraisīs kaitīgas baktērijas. Pirmkārt, tas ātri vien radīs nepatīkamu smaku un diemžēl kaitēs arī pašiem ceriņiem.

Interesants fakts!

Daži ceriņu mīļotāji iesaka “smalcināt” galus ar kādu smagu instrumentu, piemēram, āmuru. Šī ne tik smalkā manevra mērķis ir salauzt cietos zaru galus, tādējādi padarot ūdens uzsūkšanos efektīvāku.

4. Ceriņi un verdošs ūdens

Daži speciālisti iesaka ceriņu galus uz 15 – 20 sekundēm ievietot verdošā ūdenī. Pēc šīs apstrādes tos ieliek vāzē, kurā ieliets ūdens, kas ir istabas temperatūrā.

5. Kāds ūdens ir piemērots vāzei ar ceriņiem?

Ir svarīgi nodrošināt, lai ceriņiem vāzē tiktu ieliets pareizas temperatūras ūdens un kāds tas būtu? Protams – istabas temperatūrā. Daudzi speciālisti arī iesaka, ka ceriņiem nav vēlams vāzē liet ūdeni tieši no krāna. Vēlams, lai tas būtu “stāvošs” ūdens – tātad, no kāda trauka. Turklāt ūdens vāzē ir jāmaina bieži – katru dienu! Pie tam, šī procesa laikā ir rūpīgi jānoskalo ceriņu kāti.

Ko darīt ar tulpēm pēc ziedēšanas: nogriezt vai atstāt kā ir

6. Kā vēl var pagarināt ceriņu mūžu vāzē?

Vāzē ir vērts pievienot griezto ziedu mēslojumu. Nelielus maisiņus ar šo saturu var viegli atrast ziedu un dārza veikalos.

Foto – Pexels

Bet var paļauties arī uz “mājas” metodēm, lai pagarinātu ceriņu mūžu vāzē:

Šo pastu man reiz pagatavoja draugs, kurš ir itālis: neko garšīgāku nebiju ēdis!

Ceriņu ūdenim jāpievieno:

1) tējkarote cukura,
2) piliens audumu balinātāja.

Šie ir pārbaudīti paņēmieni auga barošanai un nevēlamo baktēriju iznīcināšanai.

Lasi vēl: Ar petūnijām tas jādara 2-3 reizes vasarā: tā lieliski ziedēs un priecēs jūs līdz salnām

7. Ceriņi tomēr sāk vīt: ko darīt?

Ja pamanāt, ka jūsu ceriņi sāk vīt, nevajag tos uzreiz “norakstīt”. Ir pienācis laiks rīkoties un sagatavot tiem “atjaunošanās” vannu.

Viss, kas jums jādara, ir uz divām stundām jāievieto tie auksta ūdens baseinā. Kad izņemsiet tos ārā, viegli sakratiet, lai atbrīvotos no liekā ūdens, un ievietojiet atpakaļ vāzē!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment