Ar petūnijām tas jādara 2-3 reizes vasarā: tā lieliski ziedēs un priecēs jūs līdz salnām

Bieži dzirdu negatīvas atsauksmes par petūnijām: es tās iestādīju, bet tās īsti neauga un ziedēja ļoti maz. Nav noslēpums, ka labas petūnijas atslēga ir labi stādi, kas jāveido un jāapaugļo ilgi pirms stādīšanas zemē.

Bet pat pēc izkāpšanas viņai nepieciešama aprūpe. Procedūra, par kuru mēs šodien runāsim, ir vienkārša, aizņem nedaudz laika, un, ja jūs to darāt 2-3 reizes sezonā, petūnija izaugs kā sulīgs krūms un bagātīgi ziedēs līdz salnām.

Paskatieties, cik krāšņi ir manas mammas petūniju krūmi:

Un tas attiecas ne tikai uz šķirnēm. Viņa audzē dārgas nokarenās šķirnes, vidējas cenas un pat visvienkāršākās. Savlaicīgi veicot šo svarīgo procedūru, tā stimulē petūniju aktīvu augšanu un to bagātīgo ziedēšanu.

Es jums parādīšu, izmantojot vienu no savām petūnijām kā piemēru, kas jādara tik skaistam krūmam.

Varbūt nevajag? Tas aug – un labi…

No vienas puses, jūs skatāties uz petūniju – un šķiet, ka jums nekas nav jādara: tā zied skaisti, karājas pāri puķu poda malām. Bet, ja jūs to atstājat šādā stāvoklī, tad šāds skaistums būs ļoti īslaicīgs – visa šī ziedu cepure laika gaitā sāks izbalēt un petūnija zaudēs savu izskatu.

Lasi vēl: Austrumu prognoze nedēļai no 2024.gada 20. līdz 26.maijam: daudzus skars negaidīti satricinājumi!

Lūdzu, ņemiet vērā: katra no šīm petūnijām ir viens augs, kas aug atsevišķā podā. Dažiem šķiet, ka skaistas petūnijas var iegūt, tikai tuvumā iestādot daudz petūniju – tā nebūt nav taisnība.

Jau sen esmu aizmirsusi, kas ir mušas, odi un knišļi mājā. Parādīšu triku, kas palīdzēs no tiem atbrīvoties reizi par visām reizēm

Lielākajai daļai petūniju ir nepieciešams liels augsnes tilpums. Jums ir nepieciešami vismaz 10–12 litri, un dažām šķirnēm (piemēram, plūdmaiņām) dažreiz ir nepieciešami 50 litri.

Frizētava dārzā

Tātad, atgriezīsimies pie procedūras. Paņemiet atzarošanas šķēres (vai šķēres) un nogrieziet petūniju. Šeit galvenais ir nenožēlot un nogriezt pēc vajadzības, nevis mēģināt saglabāt pēc iespējas vairāk ziedu. Ideālā gadījumā jums ir jānogriež katra dzinuma augšdaļa. Īpaši tas attiecas uz dzinumiem ar daudziem ziediem un pumpuriem galos: jo vairāk to ir, jo mazāk spēka būs petūnijai, lai izaudzētu jaunus dzinumus.

Lasi vēl: Kuriem zodiaka zīmes pārstāvjiem jūnijā visulaiku radīsies naudas problēmas?

Lūdzu, ņemiet vērā: petūnija aug tā, ka, ja dzinuma beigās veidojas pumpuru un ziedu “slota”, tad uz tās vairs neaug jaunas lapas, ja šāds dzinums nav nogriezts, tad tās liktenis ir tāds zied un paliek bez spēka turpmākai izaugsmei.

 

Tomēr svarīgākie padomi vēl tik sekos…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment