Zemeņu eliksīrs, ko noteikti lietoju maijā un baudu sulīgās, saldās ogas līdz pat rudenim

Zemenes ir kaprīzākā, bet arī iekārojamākā oga mūsu zemes gabalos. Salds, aromātisks un ļoti labs sirdij, taču tā raža ne vienmēr iepriecina. Dažreiz tas izaug mazs un greizs, it kā kāds to ēd. Kā panākt, lai šo ogu būtu iespējams savākt spaiņos pirms rudens – dalos ar eliksīra recepti. Bet vispirms atbildes uz aizraujošākajiem jautājumiem par lauksaimniecības tehnoloģijām, par kurām visi aizmirst.

Iemesli, kāpēc zemenes nedzims ( neražojas)

Šķiet, ka tas būtu vienkāršāk – es paņēmu stādus, iebāzu tos dobēs, padzirdīju, pabaroju, un tas arī viss, atlika tikai gaidīt, kamēr ogas nogatavojas. Bet zemenes nav tomāti, tām nepieciešama īpaša pieeja. Reti kurš zina, ka šķirnes zemenes visvairāk ogu 3 – 5 gadu vecumā, tad stādījumus nepieciešams atjaunot, pretējā gadījumā krūmi deģenerēsies un zaudēs kvalitāti.

Iemesli, kāpēc zemenes nezied un nedod ogas:

1. Jūs izvēlējāties nepareizu šķirni. Diemžēl ir tādas zemeņu šķirnes, kuras dārznieki sauc par nezālēm. Viņi ražo sulīgus un skaistus apstādījumus, bet viņi nevēlas stādīt sulīgas ogas. Slavenākie no tiem ir: Bakhmutka, Suspension, Dubnyak un Zhmurka.

2. Ja viltīga pārdevēja, pārdodot stādus, norāva tam ziedus, tad šosezon ogas var arī nesagaidīt, īpaši, ja tie ir jauni augi. Šis noteikums neattiecas uz remontantajām šķirnēm.

3. Ja rudenī zemenes iestādījāt pārāk vēlu, tad nākamgad tās nedos ogas, vai arī radīs ļoti maz. Un viss tāpēc, ka tieši rudenī zemenes dēj ziedu pumpurus. Un novēlota stādīšana neļauj augam to darīt, jo tas lielāko daļu enerģijas tērēs adaptācijai.

4. Jauni stādi no pagājušā gada sakņotajiem dzinumiem var arī nedoties ziediem un ogām. Vienkārši pagaidiet vēl vienu gadu.

5. Ziedpumpuru veidošanās zemenēs notiek īsā diennakts gaišajā laikā un temperatūrā, kas nav augstāka par +15 grādiem. Ja rudens izrādās karsts un sauss, tad raža nākamsezon ir lielas problēmas.

Apgriezt vai negriezt lapas

Šis vienkāršais jautājums satrauc daudzus dārzniekus karstās debatēs forumos. Parasti pēc ražas novākšanas daudzi cilvēki steidzas atbrīvoties no sulīgās lapotnes, kas vasarā sāk bojāties. Tāpēc daži dārznieki, nesaudzējot, rudenī nogriež visas lapas, krūma centrā atstājot tikai pāris gabalus.

Kāpēc lai jūs to nedarītu?

Lieta ir tāda, ka lapotne ir svarīgs visa krūma uztura avots. Lai ieliktu ziedpumpurus nākamajam gadam, augam vajag daudz spēka, bet kur tos dabūt rudenī? Protams, no lapām, pat ja tās ir nedaudz iedzeltējušas. Ja visu apgriežam līdz nullei, mēs atņemam zemenēm uzturvērtību un iespēju ražot daudz ziedu nākamajai sezonai.

Dārznieka uzdevums ir radīt vislabākos apstākļus zemenēm vai meža zemenēm, lai nekas nenovērstu augu no nākamās ražas dēšanas. Galu galā, ja zemenes rudenī steidz audzēt lapotni, pavasarī tās var neziedēt vispār.

Kad ir labākais laiks, lai atbrīvotos no ūsām?

Daudzi cilvēki tik ļoti vēlas iegūt zemeņu pleķi, ka nekad nenogriež papildu ūsas. Pat ja zemenes zied un nes augļus ar spēku un galveno. Es jums pastāstīšu tālāk, ko tas ietver.

Ja sapņojat savākt lielas ogas spaiņos, tad ūsas ir jānogriež 2 reizes sezonā. Pirmo reizi ūsas tiek noņemtas pavasarī, kad krūmi mostas un sāk vētrainu augšanas sezonu. Lai augs netērē enerģiju klonu audzēšanai, bet koncentrējas uz ziedēšanu un augļu nešanu.

Lasi vēl: Žēl, ka neviens iepriekš neieteica šādus trikus ar veco krēmu: tagad es vairs neizmetīšu nevienu tūbiņu (dalos ar trikiem)

Otro reizi ūsas tiek nogrieztas līdz nullei, tiklīdz zemenes beidz nest augļus. Lūdzu, ņemiet vērā, ka ūsas ir jāgriež pašā pamatnē, un labāk to darīt ar šķērēm, jo ​​ūsas ir spēcīgas un, pareizi pavelkot, var sabojāt pašu krūmu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment