Kopš tā brīža, kad mans mīļais onkulis iemācīja man šādi bremzēt, es ļoti ekonomēju uz degvielu un auto remontu

Kad es tikai sāku mācīties braukt ar automašīnu, onkulis apsolīja man iemācīt dažus noslēpumus.

Viņam bija liela pieredze, tāpēc viņš labi zināja, kā pasargāt automašīnu daļas no nodiluma. Kad sākās apmācību praktiskā daļa, katru vakaru onkulis man mācīja braukt. Pateicoties šīm nodarbībām, es uzzināju daudz noderīgas lietas par auto vadīšanu, ko nemāca nevienā kursā.

Piemēram, viens no šiem noslēpumiem ir pareiza bremzēšana. Izrādās, mašīnai samazinot ātrumu, galvenais ir pareizi sajust auto. Automašīnas ekspluatācijas laikā visvairāk tiek izmantotas bremzes un motors. Un, lai vienlaikus taupītu degvielu, katram autovadītājam vienkārši ir jāapgūst “bremzēšana ar motoru”.

Bremzēšana

“Bremzēšana ar motoru” ir vienkāršs tehnoloģisks process. Galvenais nosacījums tam ir sajust automašīnu. Automašīna sāk palēnināties, kad lēnām noņemat kāju no gāzes pedāļa un pārslēdzat ātrumu uz mazāku.

Speciālisti iesaka izmantot šo bremzēšanas metodi, lai samazinātu transportlīdzekļa ekspluatāciju. Tādā veidā detaļas ilgāk saglabājas darba stāvoklī un nav tik bieži jāmaina.

Visbiežāk, ja mums ir nepieciešams samazināt ātrumu, mēs vienkārši nospiežam bremžu pedāli. Ja jūs to darāt visu laiku strauji un pēkšņi, tas var izraisīt motora bojāšanos. Lai no tā izvairītos, katram vadītājam vajadzētu apgūt bremzēšanu ar motoru. Šī metode ne tikai ilgāk uzturēs motoru labā stāvoklī, bet arī ietaupīs degvielu.

Motora bremzēšanas metode ļauj automašīnai automātiski samazināt ātrumu vienmērīgi un kontrolēti. Ja jums ir automātiskā pārnesumkārba, tad šī metode ir piemērota arī jums. Šajā gadījumā jums vienmērīgi jāatlaiž gāzes pedālis, un pati automašīna pārslēgsies uz zemāku pārnesumu un sāks palēnināties.

Pieredzējuša autovadītāja padoms

Bieži vien pieredzējuši autovadītāji izmanto šo motora bremzēšanas metodi, nobraucot no kalna. Kad automašīna brauc lejup, ir jāpieliek lielāka piepūle, lai to nobremzētu. Ja šim nolūkam vienkārši izmantojat bremžu pedāli, sistēma var ātri pārkarst, un jūs varat zaudēt kontroli pār transportlīdzekli.

Lasi arī: Sulīgs un gards liellopu gaļas šašliks ar piparmētru notīm

Motora bremzēšanas metode novērš šo problēmu. Un arī šī metode samazina automašīnas detaļu bojājumus. Bremžu pedāļa metodi vislabāk izmantot avārijas bremzēšanai un bremzējot, kad ir slapjš vai slidens.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment