Kotletes “Putnu piens” — ja gatavoju vistas kotletes, tad tikai šādā veidā

Kotletes ar nosaukumu „Putnu piens”. Es parasti dodu priekšroku gatavot vistas kotletes ar mērci tikai šādā veidā. Ja vēl neesat tā gatavojuši, iesaku pamēģināt — pat ne tikai iesaku, bet stingri ieteicu. Citādi vistas kotletes vairs negribēsiet gatavot citādi.

GATAVOŠANAS VEIDS

Paņemam vistas karkasu, atdalām stilbiņus un vistas krūtiņu, pēc tam no stilbiņiem atdalām kaulu. Man sanāca apmēram 900 grami gaļas filejas. Maizei ņemam 4 šķēles, tās iemērcam ūdenī un atstājam uzbriest. Gaļu samaļam gaļas mašīnā, uzreiz samaļam arī maizi, iepriekš labi izspiežot no mitruma, un sīpolu.

Tagad liekam 1 olu (pēc izvēles, var arī nelikt), pievienojam 1 tējkaroti sāls, melnos piparus, pievienojam 3 ēdamkarotes majonēzes vai skābā krējuma. Viss kārtīgi samaisām ar karoti. Pildījums gatavs.

Paņemam pannu, ieliekam augu eļļu un uzkarsējam. Ēdamkaroti pildījuma liekam uz sakarsētās pannas un veidojam kotleti. Cepam no abām pusēm, nevajag pilnībā gatavot — mērķis ir tikai viegli apbrūnināt, tāpēc katru pusi cepam apmēram 1 minūti.

Lasi vēl: Prognoze nedēļai no 4. līdz 10. augustam- nedēļa mūs gatavo Pilnmēness laikam un maģiskam datumam

Tā apcepam visu maltās gaļas masu.

Paņemam dziļu pannu. Manai pannai ir 30 cm diametrā.

Liekam kotletes pannā, uzreiz pievienojam 200 gramus skābā krējuma — man ir mājas skābais krējums, bet var aizvietot ar veikala skābo krējumu vai vēl labāk — ar saldo krējumu.

Recepte:

vistas maltā gaļa – 900 g,

sāls – 1 tējk.,

ola – 1 gab.,

sīpols – 1 gab.,

baltmaize – 4 šķēles,

melnie pipari – pēc garšas,

majonēze vai skābais krējums – 3 ēdamkarotes,

skābais krējums vai saldais krējums – 200 ml.

Lasi vēl: Es pārstāju dalīt kabačus pa labi un pa kreisi, kad uzzināju šo recepti (dalos)

Lēni sautējam kotletes uz nelielas uguns 15 minūtes. Kamēr kotletes sautējas, pagatavosim piedevu — man šodien ir spageti.